Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρόνη Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρόνη Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Nα μην εκδοθεί στο Ιράν 37χρονη Σαραρε Καντεμι γιατί υπάρχει κίνδυνος για την ζωή της λόγω της πολιτικής της δράσης ζήτησε από τους δικαστές του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρειου Παγου, η Αντεισαγγελεας της εδρας.

Να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της ζήτησε η ίδια η εκζητούμενη.

«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της”, ανέφερε στην φορτισμένη συναισθηματικά τοποθέτηση της ενώπιον των δικαστών η ίδια η νεαρή μητέρα.

Όπως τόνισε ακόμα η γυναίκα που βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και -κατά δήλωση της – τις έστελνε σε άλλα κανάλια. “όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται»

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, που υποστήριξε ότι η γυναίκα κινδυνεύει πολύ σοβαρά να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου εάν επιστρέψει στο Ιράν.

«Στο Ιράν – είπε ο μάρτυρας- υπάρχουν επαναστατικά δικαστήρια και κανονικά. Τα πρώτα δικάζουν πολιτικά αδικήματα. Αποτελούνται από ιερεις και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο. Τα κανονικά αποτελούνται μόνο από άντρες. Ύπατος άρχοντας σε αυτά ειναι ο Εμπραχημ Ραιζι που εχει ποινικοποιησει το λειτούργημα του δικηγόρου. Υπάρχει και επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Η ύπατη Αρμοστεία γνωρίζει μονο ετο 20% αυτών που γίνονται .Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή θανατικων ποινών κυρίως ανηλίκων.

Η γυναίκα από τα 9 της θεωρείται υπόλογη απέναντι στον νόμο.

Η θανατική ποινή εφαρμόζεται για πολλά αδικήματα και με διάφορους τρόπους, με απαγχονισμό, λιθοβολισμος, σταύρωση. Η θανατική ποινή προβλέπεται ακόμα και για την ομοφυλοφιλία, την απαγωγή και την πολιτική διαμαρτυρία».

«Το έργο του Θεού – κατέληξε ο Απόστολος Δοξιάδης- είναι στα δικά σας χέρια. Να σώσετε δύο ζωές».

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του στις 29 Οκτωβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter