Να μην κλείνουμε τα μάτια στα τεκμήρια διαπλοκής

Να μην κλείνουμε τα μάτια στα τεκμήρια διαπλοκής

Υπάρχουν κάποια θέματα που αποτελούν τεκμήριο διαπλοκής και δεν μπορούν με τίποτε να κρύψουν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την οικονομική ελίτ που κατέχει τα ΜΜΕ και τα κανάλια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για παράδειγμα, παρά τις κυβερνητικές προτεραιότητες (τις οποίες περιέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη στη Βουλή) για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αυτά θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο όπως ακριβώς έκλεισαν.

Δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως πλην των παραινέσεων για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 με 17 χρόνων. Θα το γράψει κανείς, θα το πει κάποιος στα κανάλια ή είναι χτύπημα κάτω από τη μέση στην Oικογένεια; Δεν αφορά αυτό το θέμα τα παιδιά μας; Δεν βρίσκεται δηλαδή στον πυρήνα της κοινωνίας και στο κέντρο του ενδιαφέροντος; Παράδειγμα δεύτερο: ο «κόφτης» για την είσοδο στα ΑΕΙ μπήκε ύστερα από δύο πανδημικές εκπαιδευτικές χρονιές και πέρασε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των ΜΜΕ, τα οποία περιορίζονται σε αναφορές περί αναβάθμισης των ΑΕΙ! Υιοθέτησαν δηλαδή πλήρως τα κυβερνητικά επιχειρήματα και αγνόησαν το προφανές.

Πρόκειται για μία ακόμη σφραγίδα διαπλοκής στην πλάτη της κοινωνίας. Διότι καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ μες στην ίδια σχολική χρονιά. Oλες έδωσαν ένα περιθώριο χρόνου για να αφομοιωθούν αυτές οι αλλαγές. Και όμως, αυτή την κορυφαία ανορθογραφία δεν την επισήμανε κανένα ΜΜΕ και κανένα κανάλι. Κανένα δεν αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν έπειτα από δύο σχολικές χρονιές με περιοριστικά μέτρα και μαθήματα μέσω διαδικτύου να αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ και μάλιστα να αυστηροποιείται ενώ θα περίμενε κάποιος ακριβώς το αντίθετο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter