Να σεβαστεί η κυβέρνηση την πολυφωνία των ΜΜΕ – Δηλώσεις Ψυχογιού, Μπουρνούς, Κάτση #Documento #freespeechgr

Να σεβαστεί η κυβέρνηση την πολυφωνία των ΜΜΕ – Δηλώσεις Ψυχογιού, Μπουρνούς, Κάτση #Documento #freespeechgr

Η ελευθεροτυπία και ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και κάθε προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησής τους, πλήττει ευθέως την ίδια τη Δημοκρατία

Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταγγελίες σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών καταχωρήσεων στην εφημερίδα Documento αλλά και σε οποιοδήποτε μέσο τηρεί και εναρμονίζεται με τις κείμενες διατάξεις, είναι εξαιρετικά σοβαρές. Μπορεί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απολαμβάνουν της εύνοιας της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, όμως είναι καθήκον τους να σεβαστούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της πολυφωνίας και της ελευθερίας του Τύπου. Οι καθεστωτικές λογικές, η εποπτεία της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης όσο και το Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων απευθείας από τον πρωθυπουργό αλλά και η ως άνω καταγγελλόμενη απόπειρα να πληγεί η οικονομική επιβίωση εφημερίδων, δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και βασικών αρχών του κράτους δικαίου.

Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ

Οι μαθητευόμενοι Μπολσονάροι που μας κυβερνούν από τις 8 Ιουλίου δεν ανέχονται την παραμικρή απόκλιση από τη στημένη, φιλοκυβερνητική μιντιακή μονοφωνία. Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν πρέπει να τους κάνουν τη χάρη. Να ενισχύσουν όλα τα ΜΜΕ που υπερασπίζονται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αληθινή ενημέρωση κόντρα στην κυριαρχία των ακροδεξιών fake news και της στημένης «δημοσιογραφίας» των κυβερνητικών non papers.

Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταγγελίες της εφημερίδας DOCUMENTO, προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη. Η ελευθεροτυπία, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση, η βιωσιμότητα του έντυπου τύπου είναι ζητήματα αδιαπραγμάτευτα, που αν δε διασφαλιστούν, πλήττουν ευθέως το επίπεδο και την ποιότητα της ίδιας της Δημοκρατίας. Θεμελιώδης υποχρέωση του Τύπου είναι ο έλεγχος κάθε μορφής εξουσίας. Δημοσιογραφία εξάλλου είναι, «να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν, όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις». Η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις και ποιά είναι η αντίληψή της για τα παραπάνω.

Κάθε προσπάθεια φίμωσης και δημιουργίας μονοπωλίων στο χώρο του Τύπου, θα μας βρει απέναντι. Με τη Δημοκρατία δεν παίζουμε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter