Να τους ταράξουμε στη δημοσιότητα!

Να τους ταράξουμε στη δημοσιότητα!

Η φράση «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» που χρησιμοποίησε το 1962 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, μετά την προκλητική δήλωση «θα σας ταράξουμε στο ξύλο» που είχε κάνει ο υπουργός Προεδρίας της τότε κυβέρνησης Καραμανλή Κωνσταντίνος Τσάτσος, παραμένει δυστυχώς επίκαιρη. 

Διότι, όπως αντιλαμβάνονται πλέον οι πάντες, η κυβέρνηση των «αρίστων» είναι αποφασισμένη να καταπατάει ή να… τροποποιεί κάθε νόμο και ρύθμιση που δεν επιτρέπει να προχωρήσουν ανεμπόδιστα τα σχέδιά της για το «ιδιωτικό» κράτος μιας «νέας» κανονικότητας που θα εξοστρακίζει ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε κανονικό.

Έτσι δεν υπάρχει πλέον… κανονικό υπουργείο Παιδείας αλλά στη θέση του –έστω κι αν διατηρείται η ονομασία– δημιουργούνται οι μηχανισμοί προετοιμασίας της ιδιωτικοποίησης της παιδείας υπό τους κατά το δυνατόν αποδοτικότερους για τους ιδιώτες όρους.

Συνήθως μάλιστα η «κηδεία» των δομών και ρυθμίσεων που λειτουργούσαν υπέρ των πολλών γίνεται και με… ξένα κόλλυβα καθώς οι «επενδυτές» δεν βάζουν καν το χέρι στην τσέπη αλλά όλα τα κόστη μετακυλίονται στους απλούς πολίτες που βγαίνουν τελικά διπλά χαμένοι.

Αυτές οι πρακτικές απαιτούν βέβαια το κατάλληλο στελεχικό δυναμικό, τους ανθρώπους που χωρίς αιδώ θα βαφτίζουν συστηματικά… αντιλαϊκισμό τα αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτή η έλλειψη αναστολών πάει χέρι χέρι με τα πολλαπλά ψεύδη των επιτελών της «νέας» εξουσίας για το βιογραφικό, τις θέσεις, τις προθέσεις και τους στόχους τους.

Το νέο «ιδιωτικό – επιτελικό κράτος» –και προφανώς ο επικεφαλής του– στηρίζεται στους Διαματάρηδες! Γι’ αυτό και προσπαθεί διαρκώς να θάψει ό,τι αποκαλύπτεται για τον βίο και την πολιτεία τους. Γι’ αυτό και η σιωπή των… συνδρομητικών στην κυβέρνηση ΜΜΕ είναι ο κανόνας. Και γι’ αυτό, εκτός από το να τους ταράξει στη νομιμότητα, όποιος θέλει να κάνει αντιπολίτευση με προοπτική οφείλει να τους ταράξει και στη δημοσιότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter