Ναγκόρνγο- Καραμπάχ: Γυμνάσια με ΗΠΑ στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας

Ναγκόρνγο- Καραμπάχ: Γυμνάσια με ΗΠΑ στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας

Κοινή εκπαιδευτική άσκηση- πρόκληση για την Ρωσία ξεκίνησαν τη Δευτέρα Αρμενία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Η άσκηση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στις σχέσεις της Αρμενίας με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Η διάρκειας 10 ημερών άσκηση με την ονομασία «Eagle Partner» στην οποία συμμετέχουν 85 Αμερικανοί και 175 Αρμένιοι στρατιώτες έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους Αρμένιους για να συμμετάσχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Η άσκηση πραγματοποιείται σε δύο κέντρα εκπαίδευσης κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν.

Αν και η άσκηση είναι μικρής κλίμακας, έχει ενοχλήσει την Ρωσία, η οποία διαθέτει στρατιωτική βάση στην Αρμενία και θεωρεί ότι είναι ο κύριος εγγυητής για την ασφάλεια στην περιοχή.

Η Αρμενία και το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν έχουν διεξάγει δύο πολέμους σε διάστημα τριών δεκαετιών από τότε που κατάρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Την περασμένη εβδομάδα η μία πλευρά κατηγόρησε την άλλη ότι συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στα σύνορα. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ έκαναν προ ημερών έκκληση για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, ενώ η νέα Βουλή (ορίστηκε νέος πρόεδρος το Σάββατο) της αποσχισθείσας επαρχίας που οι Αρμένοι ονομάζουν Αρτσάχ έκανε κι αυτή έκκληση για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter