«Ναι» από το Eurogroup στην 9η αξιολόγηση παρά τα γνωστά «αγκάθια»

«Ναι» από το Eurogroup στην 9η αξιολόγηση παρά τα γνωστά «αγκάθια»

Την τυπική και αναμενόμενη έγκριση στην 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) σε τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο, οι ευρωπαίοι έχουν εκφράσει εδώ και καιρό τις ενστάσεις τους σε για συγκεκριμένα ζητήματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια, οι πλειστηριασμοί και οι επενδύσεις. 

Ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε πως: «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν ενόψει της 10ης έκθεσης, που είναι συνδεδεμένη με την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα τον Μάιο, και αφορούν κυρίως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την αποτροπή συσσώρευσης νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αδειοδότηση επενδύσεων, που χρειάζονται περισσότερη δουλειά».

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup επισφραγίστηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας, ενώ ισχυρίστηκε πως «παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς, η ελληνική οικονομία άντεξε το 2020 και οι θέσεις εργασίας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων προστατεύθηκαν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter