«Ναι» από το ΚΙΝΑΛ στην Σακελλαροπούλου

Στις θετικές ψήφους για την εκλογή από τη Βουλή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας θα προστεθούν και εκείνες των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Με την εισήγηση να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προσέρχεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ υπό τη Φώφη Γεννηματά, στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Η σκιαγράφηση του «Ναι» του ΚΙΝΑΛ, περιγράφεται σχηματικά , από τη δυναμική της προσωπικότητας της προέδρου του ΣΤΕ ως προς την επάρκειά της στο επαγγελματικό της βίο τον οποίο διήνυσε με δημοκρατικές ευαισθησίες αλλά και την εν γένει συγκρότησή της. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο με την στενή έννοια του όρου ενώ η επιλογή της , καθώς δεν συνδέεται με δεξιές καταβολές και σχέσεις με το χώρο της δεξιάς, διαμορφώνει το πλαίσιο το οποίο είχε θέσει εξ αρχής το ΚΙΝΑΛ για το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Παράλληλα, κρίνεται σημαντικό ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει γυναίκα το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Εκτός άλλων, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια υποψηφιότητα που δεν προκαλεί εσωκομματικές γκρίνιες ή δυσαρέσκειες στο «πράσινο» πεδίο…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.