«Ναι» από το ΣτΕ στη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

«Ναι» από το ΣτΕ στη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, το απόγευμα της Τετάρτης σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ.

Έτσι μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός θα πάρει στα χέρια του την απόφαση χορήγησης ασύλου (θα του χορηγηθεί άσυλο).

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι «πιλοτική» αφού σύμφωνα με τον νόμο 3900/2010 εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη και κατά συνέπεια αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ο συγκεκριμένος Τούρκος αξιωματικός είναι μεν ελεύθερος, αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter