«Ναι» από τον Τραμπ σε συνάντηση με τον Πούτιν – Τι είπε για Κιμ Γιονγκ Ουν

«Ναι» από τον Τραμπ σε συνάντηση με τον Πούτιν – Τι είπε για Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι δεν χρειάζεται να δώσει λογαριασμό για τις συνομιλίες που θα έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20 που ξεκινά την Παρασκευή στην Ιαπωνία.

Ο Τραμπ μιλούσε στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο πριν από την αναχώρησή του για τη σύνοδο αυτή. Επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, αλλά κατόπιν πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: “Όμως αυτά που θα του πω δεν σας αφορούν”.

Σχετικά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τόνισε ότι δεν πρόκειται να τον συναντήσει σε αυτήν την περιοδεία του στην Ασία. “Θα συναντηθώ με πολλούς άλλους. Όχι μ’ αυτόν. Αλλά μπορώ να μιλήσουμε με άλλον τρόπο”, είπε.

Ο Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν ανταλλάξει επιστολές και έχουν συναντηθεί δύο φορές, όμως οι συνομιλίες τους με στόχο τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ κατέρρευσαν τον Φεβρουάριο στο Ανόι.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν είπε ότι οι ΗΠΑ συνομιλούν παρασκηνιακά με τη Βόρεια Κορέα για την οργάνωση μιας πιθανής τρίτης συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter