Ναι, μας νοιάζει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ναι, μας νοιάζει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Μας νοιάζει ή όχι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία; Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει. Πρώτον γιατί μια αντίστοιχη παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας είναι εφικτή να γίνει ανά πάσα στιγμή με τον Ερντογάν στο «τιμόνι» της κι άρα έχει μεγάλη σημασία η αντίδραση της Δύσης και δεύτερον γιατί θα κλιμακώσει την ενεργειακή κρίση και θα επηρεάσει την τιμή του φυσικού αερίου.
Στην Ελλάδα, δε, θα κλάψουμε ακόμα περισσότερο σε σχέση με άλλες χώρες.

*** Γιατί; Διότι πρόσφατα σταμάτησε, με εντολή Μητσοτάκη, η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη. Με πρόσχημα την «πράσινη μετάβαση» έκλεισαν άρον άρον τα εργοστάσια χωρίς όμως προηγουμένως να έχει φροντίσει το επιτελικό κράτος ν’ αντικαταστήσει την παραγόμενη από άνθρακα ενέργεια από ΑΠΕ. Έτσι, η απόλυτη εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο μας έβαλε σε θέση θεατή σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας και πλέον το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πόσο θ’ ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου και φυσικά να το πληρώσουμε.

*** Για να μην αναφέρω τις τιμές στο σιτάρι και το καλαμπόκι, καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία ελέγχουν, αντίστοιχα, την παγκόσμια αγορά λόγω της τεράστιας ποσότητας που εξάγουν ετησίως.

*** Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι έφτασαν στο Κίεβο μέσα σε μερικές ώρες και εμείς εδώ κάναμε 2 μέρες για να απεγκλωβίσουμε τους οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό. Αλλά μην σας νοιάζει, την Πόλη θα την πάρουμε, ε;

*** Για κάποιον άγνωστο λόγο κάποιοι λένε ότι η Ευρώπη ζει ξανά τον πόλεμο μετά από 80 χρόνια. Και οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ το 1999 και ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας τι ήταν; Ταινία του Κουστουρίτσα;

*** Πού τον θυμήθηκα τον Κουστουρίτσα; Διάβασα ότι έδωσε συνέντευξη για τη ρωσική εισβολή. Τι είπε; Ο Σέρβος σκηνοθέτης υποστήριξε πως αν δεν είχε παρέμβει η Ρωσία, τότε, οι Ουκρανοί, μαζί με τους Αμερικάνους και τους Βρετανούς θα είχαν προχωρήσει σε γενοκτονία κι αφανισμό χιλιάδων ανθρώπων.

*** Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, πρότεινε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση θα αναβιώσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και ο ειδικός φρουρός θα δικαστεί για το μείζον ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού, που τελικά του άνοιξε την πόρτα των φυλακών το 2019, από μηδενική βάση.
Κι άντε να βρει τόσο καλό επίτροπο μετά η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στη Μάνη…

*** Ο Άρης της καρδιάς μας, ο Πορτοσάλτε βρε, μας είπε ότι οι άνθρωποι των 500 ευρώ δεν μπορούν να βάλουν καύσιμα και πως τη βάζουν μόνο οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας. Δεν μπορούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο και πως παίρνουν λεωφορείο. Λίγο πολύ, δηλαδή, αυτό που είχε πει τις προάλλες ο Σκυλακάκης.

Αν ρωτήσεις κάποιον που παίρνει 500 ευρώ, «θες να παίρνεις 3.000 ευρώ, αλλά να κάνεις τη δουλειά του Πορτοσάλτε;», τι πιστεύετε ότι θ’ απαντήσει;

*** Ότι οι 19 από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ μείωσαν τον φόρο στα καύσιμα, κάτι το οποίο έχει προτείνει και η Κομισίον, δεν το είπε ο Άρης. Και ούτε θα το πει…

*** Σε δίκη παραπέμπεται ο Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με το «συμβόλαιο θανάτου» κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του υπόδικου παρουσιαστή.
Όχι, τα δελτία ειδήσεων δεν είπαν τίποτα και ούτε θα πουν…

*** Να πούμε και ένα μπράβο στον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος πέρασε την Τσικνοπέμπτη στο Μεταξουργείο, στο μαγειρείο του «Άλλου Ανθρώπου», ετοιμάζοντας σαλάτες και φαγητό για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

*** Στηρίζουμε Ζαραλίκο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter