«Ναι μεν, αλλά…» από τις ΗΠΑ στην περίπτωση πολέμου με το Ιράν

«Ναι μεν, αλλά…» από τις ΗΠΑ στην περίπτωση πολέμου με το Ιράν

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, οι ΗΠΑ θέλουν να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράν, καθώς δεν επιθυμούν να ξεκινήσουν πόλεμο, αλλά όπως σημειώθηκε στη συνέχεια, η χώρα είναι έτοιμη να τερματίσει οποιονδήποτε πόλεμο ξεσπάσει…

“Δεν επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε ένα πόλεμο με το Ιράν, αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε έναν. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι η κατάσταση να αποκλιμακωθεί», ανέφερε ο Μαρκ Έσπερ στο CNN.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου υπερασπίστηκε τις υπηρεσίες πληροφοριών που είχαν σηματοδοτήσει “μια άμεση απειλή” από τον Σουλεϊμανί. «Η απειλή ήταν ενορχηστρωμένη από τον Σουλεϊμανί», ανέφερε ο Έσπερ. «Πιστεύω ότι ήταν απλά ένα ζήτημα ημερών, σίγουρα όχι περισσότερο από εβδομάδων», πριν από μια επίθεση.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε χθες ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα παραβίαζαν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων βομβαρδίζοντας πολιτισμικά μνημεία του Ιραν, μια απειλή που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε και σήμερα για το θέμα, ο Έσπερ δήλωσε βέβαιος ότι ο Τραμπ «θα μας δώσει μόνο νομικές εντολές». «Δεν παραβιάζουμε το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων», είπε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter