«Ναι μεν, αλλά…» από τις ΗΠΑ στην περίπτωση πολέμου με το Ιράν

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, οι ΗΠΑ θέλουν να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράν, καθώς δεν επιθυμούν να ξεκινήσουν πόλεμο, αλλά όπως σημειώθηκε στη συνέχεια, η χώρα είναι έτοιμη να τερματίσει οποιονδήποτε πόλεμο ξεσπάσει…

“Δεν επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε ένα πόλεμο με το Ιράν, αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε έναν. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι η κατάσταση να αποκλιμακωθεί», ανέφερε ο Μαρκ Έσπερ στο CNN.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου υπερασπίστηκε τις υπηρεσίες πληροφοριών που είχαν σηματοδοτήσει “μια άμεση απειλή” από τον Σουλεϊμανί. «Η απειλή ήταν ενορχηστρωμένη από τον Σουλεϊμανί», ανέφερε ο Έσπερ. «Πιστεύω ότι ήταν απλά ένα ζήτημα ημερών, σίγουρα όχι περισσότερο από εβδομάδων», πριν από μια επίθεση.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε χθες ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα παραβίαζαν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων βομβαρδίζοντας πολιτισμικά μνημεία του Ιραν, μια απειλή που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ερώτηση που του τέθηκε και σήμερα για το θέμα, ο Έσπερ δήλωσε βέβαιος ότι ο Τραμπ «θα μας δώσει μόνο νομικές εντολές». «Δεν παραβιάζουμε το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων», είπε.

Ετικέτες