Ναι μεν αλλά… από τον Ιατρικό Σύλλογο για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

Ναι μεν αλλά… από τον Ιατρικό Σύλλογο για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

Την ώρα που ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης δηλώνει έτοιμος να πολεμήσεις με όσες δυνάμεις έχει για να πάει το παιδί του στην Αμερική, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιμένει πως δεν «μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο» για τον μικρό. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Μετά το τέλος της συνάντησης, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς». 

Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΠΙΣ Γεώργιου Ελευθερίου όπου οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ παρουσίασαν στον Βασίλη Κικίλια τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για το σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και θα τοποθετηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ με εισήγηση του προέδρου του Γ. Πατούλη.

«Ο ΙΣΑ υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γονιού να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προσφέρει τη ζωή και την ελπίδα στο παιδί του ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά την κοινωνική τους ευαισθησία με πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γλωσσσιώτης στο Documentonews: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πολεμάνε το παιδί μου»

Πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Γλωσσιώτης μίλησε στο Documentonews για την υγεία του 18μηνου Παναγιώτη -Ραφαήλ αλλά και για τον πόλεμο που δέχεται.

Όπως είπε, μοναδική του ελπίδα πλέον μετά την άρνηση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και συνολικά του κράτους να βοηθήσει τον Παναγιώτη είναι ο κόσμος που μέσα σε πολύ λίγες μέρες έχει συγκεντρώσει 1.100.000 ευρώ. Παράλληλα, εξήγησε μεταξύ άλλων πως «το παιδί πρέπει να λάβει την θεραπεία πριν κλείσει τα δύο του χρόνια. Αυτή την στιγμή είναι 18 μηνών και πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό ένα μήνα πριν για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στη Βοστώνη».

«Όλοι οι γονείς που τα παιδιά τους πάσχουν από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία έχουν δημιουργήσει μια πολύ κλειστή ομάδα στο facebook. Εκεί μέσα από βίντεο που αναρτούν γονείς που τα παιδιά τους κάνουν συνδυαστικά και τις δυο θεραπείες δίνουν ελπίδα στους υπόλοιπους. «Βλέπω παιδάκια που λαμβάνουν και τα δυο φάρμακα να περπατάνε. Έμενα στόχος μου είναι τα παιδί να μπορεί να αναπνεύσει, να έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής ωστόσο, όταν βλέπω αυτή εξέλιξη στα άλλα παιδιά δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο. Θα πολεμήσω με όσες δυνάμεις έχω» υποστήριξε. 

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ δε θέλησε να πει πολλά για εκείνους που θέλησαν να παρουσιάσουν ως σωτήρα του μικρού τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον πρωθυπουργό» λέει και συνεχίζει: «Χθες το μεσημέρι είχαμε μια συνάντηση στο υπουργείο υγείας με τον υπουργό και το επιτελείο του, τον υφυπουργό, τον πρόεδρο του ανώτατου υγειονομικού συμβουλίου. Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο είχαμε αυτή την συνάντηση, χωρίς καμία υπερβολή. Βρεθήκαμε χθες με όλο το επιτελείο του υπουργείου και μας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας ότι δεν μπορεί να υπερπηδήσει το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) γιατί εγώ του ζήτησα να στείλουμε το παιδί έξω να πάρει αυτή την θεραπεία». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter