«Ναι μεν, αλλά…» από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για τo «μπάχαλο» στον γραπτό διαγωνισμό (Video)

«Ναι μεν, αλλά…» από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για τo «μπάχαλο» στον γραπτό διαγωνισμό (Video)

Παραδέχθηκε την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων κατά τη διάρκεια του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά έριξε την ευθύνη στα… φωτοτυπικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Θάνος Παπαϊωάννου.

Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτών για φαινόμενα όπως οι σωστές απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις για όλους τους διαγωνιζόμενους, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε στην ΕΡΤ ότι: «Ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα. Καταλήξαμε στη λύση της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων για να μη βρεθεί κανείς, χωρίς να φταίει, κάτω από τη βάση».

Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Βορίδη, τι ακριβώς συνέβη στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

«Δήλωσαν υποψηφιότητα 108.000 άνθρωποι, προσήλθαν 77.000 και διεξήχθη σε 527 εξεταστικά κέντρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Είχε τεράστιες οργανωτικές δυσκολίες και προκλήσεις. Δεν μιλάμε απλώς για ένα εγχείρημα μεγέθους Πανελληνίων, αλλά για ένα εγχείρημα μεγέθους Πανελληνίων που απευθύνεται σε ανθρώπους 30 – 40 καμιά φορά και 50 ετών.

Ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων … δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε», όπως είπε, παρουσιάζοντας ως επιχείρημα ότι «όταν μιλάς για 527 εξεταστικά κέντρα, με το καθένα να έχει 3 – 4 φωτοτυπικά μηχανήματα, τελικώς προέκυψε το πρόβλημα σε κάποια φωτοτυπικά μηχανήματα … εντοπίστηκε στο 10% των εξεταστικών κέντρων».

Σημείωσε δε ότι ο ΑΣΕΠ έπρεπε ή να αφαιρέσει τις 17 ερωτήσεις, ή να τις θεωρήσει όλες σωστές, «ούτως ώστε να βοηθηθούν κι αυτοί οι λίγοι, οι οποίοι τελικώς δεν πήραν σωστά την γραμμοσκίαση στις ασκήσεις. Καταλήξαμε στη δεύτερη λύση, δηλαδή στη λύση της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων. Να δώσουμε την πιο ευνοϊκή λύση για να μη βρεθεί κανείς χωρίς να φταίει κάτω από τη βάση».

Για τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για την ερώτηση 29 ως προς την ορθότητά της, ανέφερε ότι «πάντα στους διαγωνισμούς αυτούς υπάρχει μια διαδικασία που οι υποψήφιοι αμφισβητούν τις απαντήσεις. Εμείς σε συνεργασία με τους θεματοδότες το συζητάμε. Πράγματι η ερώτηση 29 έχει αναδειχθεί έτσι σε κεντρικό θέμα. Υπάρχουν κι άλλες ερωτήσεις… Το συζητάμε με τους θεματοδότες και σύντομα θα δούμε τι θα κάνουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter