«Ναι μεν, αλλά» για τη χρήση μάσκας από τον Τραμπ

«Ναι μεν, αλλά» για τη χρήση μάσκας από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αποφύγει να τον δουν δημοσίως να φοράει μάσκα προστασίας, είπε σήμερα ότι θα το έκανε εάν βρισκόταν σε χώρο όπου θα ήταν σε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Είμαι υπέρ της μάσκας. Αν βρισκόμουν σε στενή επαφή με ανθρώπους ασφαλώς και θα την φορούσα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business Network.

Αμέσως μετά ωστόσο, πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του δεν θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο «επειδή υπάρχουν πολλά μέρη στη χώρα όπου οι άνθρωποι μένουν σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους».

Ο Τραμπ έχει βρεθεί απομονωμένος ακόμη και εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος επειδή δεν προωθεί τη χρήση της μάσκας από τους Αμερικανούς πολίτες, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται σε πολλές Πολιτείες.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, είπε στο κανάλι Fox ότι οι δηλώσεις του προέδρου είναι καλοδεχούμενες. «Νομίζω ότι βοηθούν», σχολίασε.

(AΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter