«Ναι μεν αλλά» της Κομισιόν για την αίτηση αναίρεσης της απαλλαγής Γεωργίου

«Ναι μεν αλλά» της Κομισιόν για την αίτηση αναίρεσης της απαλλαγής Γεωργίου

«Είναι ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες». Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Α. Γεωργίου, ο ίδιος ανέφερε πως η Επιτροπή έχει δηλώσει «ξεκάθαρα» την άποψή της σε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016. Σημειώνεται ότι στη σχετική της επιστολή η Κομισιόν ανέφερε ότι θεωρεί τα στοιχεία της περιόδου 2010-2015 «απολύτως αξιόπιστα και ακριβή», εκφράζοντας τη στήριξή της στον Α. Γεωργίου.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την «πεποίθηση» της Επιτροπής ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των «θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία» και των «απαραίτητων εγγυήσεων» που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι «αποτελεσματικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter