«Ναι» σε όλα από τους θεσμούς

«Ναι» σε όλα από τους θεσμούς

Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτου με τους θεσμούς το απόγευμα της Πέμπτης. Τέτοια είναι η πρόοδος των συναντήσεων, κάτι που συμβαίνει, άλλωστε, για πρώτη φορά και μάλλον είναι άξιο καταγραφής, όπως υποστηρίζουν στο Documentonews.gr, πηγές στο υπουργείο Οικονομικών. 

To ραντεβού με τους θεσμούς για μία τύπου «ανακεφαλαίωση» των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης ανανεώθηκε για το πρωί της Παρασκευής και εν συνεχεία, οι εκπρόσωποι των θεσμών, αναμένεται να αποχωρήσουν για τις χώρες τους. 

Το μοναδικό αγκάθι που έχει απομείνει είναι το τι θα γίνει με τα προνοιακά επιδόματα, δεδομένου ότι στην απογευματινή συνάντηση της Πέμπτης συμμετείχε και η υπουργός Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου. Το ζήτημα θα απασχολήσει κυβέρνηση και τρόικα στην επιστροφή της τελευταίας στο τέλος Νοεμβρίου, τότε που θα μπουν και οι τελευταίες πινελιές στον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος θα έχει σαν στόχο πρωτογενές πλεόνασμα το 3,5% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Οι πληροφορίες του Documentonews.gr αναφέρουν ότι κατά την απογευματινή συνάντηση της Πέμπτης έπεσε στο τραπέζι αν το υπερπλεόνασμα κατά 2,2% που εκτιμά για φέτος η κυβέρνηση (σ.σ. με το αισιόδοξο σενάριο να θέλει περαιτέρω υπέρβαση του στόχου) είναι ικανό να συντηρήσει την επίτευξη του στόχου για το 2018 ή αν χρειαστεί να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και στοχευμένες παρεμβάσεις. 

Σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές θα «παίξει» με τις δαπάνες, δεδομένου ότι υπουργοί, όπως πρώτο έχει γράψει το Documento, βγαίνουν ευθαρσώς και μιλάνε για περικοπές δαπανών. Δουλειά στον τομέα αυτό έχει γίνει και από τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Χουλιαράκη, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2018, όπου θα αποτυπώνεται μείωση δαπανών τουλάχιστον κατά 300 εκατ. ευρώ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter