«Ναι» στην αναστολή έκτισης της ποινής καταδικασθείσας για το σκάνδαλο Energa – «Όχι» για άλλους δύο

«Ναι» στην αναστολή έκτισης της ποινής καταδικασθείσας για το σκάνδαλο Energa – «Όχι» για άλλους δύο

Αποδεκτή έκανε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση της συζύγου του κ. Νικολοθανάση, Μαρίας Σκλαβάκη, στην οποία έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών για την υπόθεση Energa – Hellas Power. 

Η κατηγορουμένη, που είχε επιχειρήσει να διαφύγει από τις αρχές αφαιρώντας το “ηλεκτρονικό βραχιολάκι”, επικαλέστηκε στην αίτησή της την ανάγκη να βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρική ασθένεια. Το δικαστήριο, αν και ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και αυτή η αίτηση, την έκανε δεκτή διατάσσοντας την έξοδο της κατηγορουμένης από τη φυλακή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αρνητική απάντηση ωστόσο έλαβε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ο Αριστείδης Φλώρος, καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση των δύο εταιρειών, ως ένας εκ των βασικών εμπλεκομένων, που ζήτησε την έξοδο του από την φυλακή.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του άλλοτε υπεύθυνου τη εταιρίας Energa για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, την οποία κατέθεσε επικαλούμενος σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο κ. Φλώρος, απών ο ίδιος από το δικαστήριο, ισχυρίστηκε δια των συνηγόρων του ότι εμφανίζει αυτοκτονικό ιδεασμό και καταθλιπτική διαταραχή, προβλήματα που επιβεβαίωσε ο ψυχίατρος της ψυχιατρικής κλινικής των Φυλακών Κορυδαλλού, Απόστολος Τσιάμης. Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε την αίτηση κρίνοντας πως η κράτηση δεν προκαλεί στον κ. Φλώρο υπέρμετρη βλάβη.

Αρνητική επίσης απόφαση έλαβε το δικαστήριο και για το συγκατηγορούμενο του κ. Φλώρου, Πέτρο Νικολοθανάση που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, μη αποδεχόμενο να χορηγήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter