«Ναι» της Κομισιόν για βοήθεια ύψους 3,4 δισεκ. ευρώ στην ολλανδική KLM

«Ναι» της Κομισιόν για βοήθεια ύψους 3,4 δισεκ. ευρώ στην ολλανδική KLM

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδότησε σήμερα την Ολλανδία να χορηγήσει οικονομική βοήθεια ύψους 3,4 δισεκ. ευρώ στην αεροπορική εταιρεία KLM για να αντεπεξέλθει στις δυσμενείς συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Βρυξέλλες.

Η βοήθεια τούτη, υπό τη μορφή δανείων, θα προστεθεί στα 7 δισεκ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν από τη Γαλλία στις 7 Μαΐου για να εξασφαλισθεί η επιβίωση της εταιρείας Air France, με την οποία ο ολλανδικός αερομεταφορέας συγκροτεί τον όμιλο Air France-KLM. Το γαλλικό και το ολλανδικό δημόσιο συμμετέχουν με 14% το καθένα στον αεροπορικό όμιλο.

Το συνολικό ποσόν των 3,4 δισεκ. ευρώ εξειδικεύεται στο δάνειο 2,4 δισεκ. που χορηγείται από 11 τράπεζες (3 εκ των οποίων είναι ολλανδικές) και το οποίο είναι κατά το 90% του εγγυημένο από το ίδιο το ολλανδικό δημόσιο, από το οποίο απευθείας προέρχεται και το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ υπό μορφή κρατικού δανείου.

“Η εγγύηση και το κρατικό δάνειο θα παράσχουν στην KLM τη ρευστότητα την οποία έχει άμεση ανάγκη για να αντεπεξέλθει στον αντίκτυπο που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού”, εξηγεί στην ανακοίνωση η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν στο ίδιο κείμενο πως με 36.600 υπαλλήλους, η KLM αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ιδιωτικό εργοδότη στην Ολλανδία.

Συνολικά, ο γαλλο-ολλανδικός αερομεταφορέας επωφελήθηκε 10,4 δισεκ. ευρώ με τη μορφή βοήθειας από το Παρίσι και τη Χάγη προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.

Στις 3 Ιουλίου, η διοίκηση της Air France ανακοίνωσε ένα σχέδιο διάσωσης, που περιλαμβάνει κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας από τις 41.000 συνολικά των απασχολουμένων (περιλαμβανομένων και των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, που ενέχουν σχέση μονίμου προσωπικού) στις τάξεις του γαλλικού αερομεταφορέα και για κατάργηση άλλων 1.020 θέσεων από τις 2.420 στην περιφερειακή θυγατρική της Hop!.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter