Νάιτζελ Φάρατζ: Η Δύση ευθύνεται για την απόφαση Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία

Νάιτζελ Φάρατζ: Η Δύση ευθύνεται για την απόφαση Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Βρετανία, η δήλωση του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Reform UK, Νάιτζελ Φάρατζ ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ «προκάλεσαν» την Ρωσία να εισβάλλει στην Ουκρανία με την επέκτασή τους προς τα ανατολικά.

Μιλώντας στην εκπομπή Panorama του BBC, ο Φάρατζ ανέφερε επίσης ότι το Brexit θα είχε ωφελήσει οικονομικά το Ηνωμένο Βασίλειο εάν κυβερνούσε αυτός και ότι πολλοί από τους υποψηφίους του Reform UK, έχουν δεχθεί επικρίσεις για τα λεγόμενα τους, όχι επειδή αυτά που είπαν ήταν εξωφρενικά, αλλά επειδή υπήρξε «συρραφή» των δηλώσεων τους.

Ερωτηθείς σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία και για τον δηλωμένο θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Φάρατζ είπε ότι δεν συμπαθεί προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά «τον θαυμάζει ως πολιτικό διαχειριστή» εξαιτίας του βαθμού ελέγχου που ασκεί στην Ρωσία.

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, ο Φάρατζ δήλωσε: «Το 2014 σηκώθηκα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είπα: «Θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία». Γιατί το είπα αυτό; Ήταν προφανές για μένα ότι η διαρκής προς τα ανατολικά επέκταση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδινε σε αυτόν τον άνθρωπο έναν λόγο … να πει: «Έρχονται ξανά για εμάς ξανά» και να πάει σε πόλεμο».

Και πρόσθεσε: «Εμείς προκαλέσαμε αυτόν τον πόλεμο. Βέβαια φυσικά και φταίει ο ίδιος, γιατί χρησιμοποίησε αυτά που κάναμε ως δικαιολογία».

Ο Φάρατζ κατηγορείται επανειλημμένως από τα κόμματα των Συντηρητικών, των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τον Ρώσο πρόεδρο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η οποία αποτελεί μέρος σειράς συνεντεύξεων του Νικ Ρόμπινσον με τους ηγέτες των κομμάτων, ο Φάρατζ αποδέχθηκε ότι ένας ισχυρισμός που έκανε λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο από «έβδομος μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου έγινε τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου μετά το Brexit» ήταν ψευδής και υποστήριξε ότι αναφερόταν μόνο στις υπηρεσίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter