ΝΑΡ για Καζακστάν: Όχι στην καταστολή της λαϊκής εξέγερσης και την επέμβαση της Ρωσίας

ΝΑΡ για Καζακστάν: Όχι στην καταστολή της λαϊκής εξέγερσης και την επέμβαση της Ρωσίας

«Η λαϊκή εξέγερση των ημερών στο Καζακστάν οφείλεται στη φτώχεια, τη διαφθορά και την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες (διάλυση των συνδικάτων, απαγόρευση του κομμουνιστικού και σοσιαλιστικού κόμματος). Η επέμβαση της Ρωσίας και των άλλων «σύμμαχων δυνάμεων» είναι απαράδεκτη και απειλεί να πνίξει έναν ολόκληρο λαό στο αίμα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Η ανακοίνωση του ΝΑΡ

Η λαϊκή εξέγερση στο Καζακστάν, που ξεκίνησε με αφορμή την αύξηση της τιμής της φυσικού αερίου, είναι ατράνταχτη απόδειξη της φτώχιας, της βίας και της διαφθοράς, που υφίστανται ο λαός του Καζακστάν, της καταστροφική πορείας που ακολούθησαν οι άρχουσες τάξεις μετά την κατάρρευση των χωρών του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και την επιβολή των νόμων της αγοράς και της καπιταλιστικής πορείας στην περιοχή.

Το Καζακστάν αποτελεί μια πλούσια χώρα, που το πλουτοπαραγωγικό της δυναμικό το λυμαίνεται η αστική της τάξη σε συνεργασία τόσο με την Δύση όσο και με τον άξονα Ρωσία-Κίνα, οδηγώντας σε τεράστια φτώχεια μεγάλα τμήματα του λαού της. Η λαϊκή εξέγερση των ημερών αυτών οφείλεται στη φτώχεια, τη διαφθορά και την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες (διάλυση των συνδικάτων, απαγόρευση του κομμουνιστικού και σοσιαλιστικού κόμματος).

Η επέμβαση της Ρωσίας και των άλλων «σύμμαχων δυνάμεων» είναι απαράδεκτη και απειλεί να πνίξει έναν ολόκληρο λαό στο αίμα! Ήδη οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα μιλούν για μια άγρια κρατική καταστολή, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες ή και χιλιάδες τραυματίες!

– Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό του Καζακστάν.

– Κάτω η κυβερνητική-κρατική καταστολή των διαδηλώσεων, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.

– Όχι στην επέμβαση της Ρωσίας ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

– Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού.

– Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Όχι στην διάλυση των συνδικάτων, νομιμοποίηση των κομμάτων που καταργήθηκαν (κομμουνιστικό, σοσιαλιστικό κ.α.).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter