Νάσος Ηλιόπουλος: Είμαστε εκτεθειμένοι στη συνειδητή λεηλασία με ευθύνη Μητσοτάκη

Νάσος Ηλιόπουλος: Είμαστε εκτεθειμένοι στη συνειδητή λεηλασία με ευθύνη Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και την ενεργειακή ακρίβεια μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές. Όταν σήμερα στο ρεύμα, η μεγαβατώρα σε Ισπανία και Πορτογαλία είναι στα 6 ευρώ, στη Γερμανία είναι στα 15 ευρώ, στη Γαλλία και στο Βέλγιο κοντά στα 20 ευρώ κι εμείς είμαστε πάνω από 200 ευρώ, υπάρχει πρόβλημα. Πόλεμο και ακρίβεια αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη» επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όμως υπάρχει εναλλακτική. Εμείς λέμε ότι το θέμα δεν είναι να δώσουμε περισσότερα χρήματα, χρειάζεται άλλο μοντέλο Η χρονιά που μας πέρασε η κυβέρνηση έδωσε από τον προϋπολογισμό, από τα χρήματα των πολιτών, 8 δις. στους παρόχους ενέργειας. Έδωσαν 8 δις. για να έχουμε τελικά το ακριβότερο ρεύμα στη χονδρική στην Ευρώπη αλλά και την ακριβέστερη ενέργεια με βάση το αγοραστικό εισόδημα των πολιτών. Την ίδια στιγμή, η επαναφορά της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο που κόστισε λιγότερο από 400 εκ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις , σε ερώτηση για τη διαφαινόμενη υπονόμευση της ΑΔΑΕ και του επικεφαλής της Χρήστου Ράμμου από την κυβέρνηση, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «η ΑΔΑΕ έχει εκθέσει και τον κ. Ντογιάκο και την κυβέρνηση, γιατί δείχνει ότι κάποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά του, όταν θέλει» . «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ιδιωτική εταιρεία παίρνει τηλέφωνο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να λάβει ιδιωτική γνωμοδότηση. Αυτό δεν είναι «Μένουμε Ευρώπη», είμαστε μπανανία», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την πλευρά μας, δίνουμε μια ξεκάθαρη υπόθεση στους πολίτες: η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε όλα τα στοιχεία να συλλέγουν, να υπάρξουν εμπλοκή όλων των απαραίτητων ηλεκτρονικών μηχανισμών και τελικά η Δικαιοσύνη να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση», πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε επισημαίνοντας:

«Το 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμη, με το πρόγραμμά του και τον αγώνα του, για να δώσει τη μάχη των εκλογών και να την κερδίσει».

Διαβάστε επίσης:

Σιωπητήριο: Από τον Ιούνιο στο Μαξίμου η έκθεση της ΕΥΠ για τον Φλώρο – Εκτάκτως το Σάββατο στο Documento

«Πυρά» Παυλόπουλου κατά κυβέρνησης για το σκάνδαλο υποκλοπών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter