Νάσος Ηλιόπουλος για Κώστα Μπακογιάννη: Κακοποίηση του κέντρου της Αθήνας

Νάσος Ηλιόπουλος για Κώστα Μπακογιάννη: Κακοποίηση του κέντρου της Αθήνας

«Η υπαρκτή ανάγκη αλλαγών στο κέντρο για άλλη μια φορά υποβαθμίζεται σε μια λογική έργων βιτρίνας υψηλού κόστους, περιορισμένης αποτελεσματικότητας και αμφίβολης αισθητικής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος , πρώην υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη).

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

Παγκάκια, ζαρντινιέρες και άλλες ιστορίες κακοποίησης του κέντρου της πόλης

1. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (11 Μάιου 2020) αναφέρεται ρητά σε “μέτρα χαμηλού κόστους”. Τις ημέρες αυτές παρακολουθούμε τη “δημιουργική ερμηνεία” αυτής της απόφασης: από τα παγκάκια των 5.200 ευρώ μέχρι τις περίφημες ψευδοπιπεριές των 320 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή επιστρέφει στην πολιτική του λεφτόδεντρου, στην πολιτική των έργων βιτρίνας, στην πολιτική που οδήγησε το δήμο στη χρεοκοπία.

2. Η Δημοτική Αρχή ψήφισε μόνη της στην Οικονομική Επιτροπή έναν προϋπολογισμό που προσβάλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί μπορεί- έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επιτροπή.

3. Η Δημοτική Αρχή χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση και επιστημονική γνωμοδότηση προχώρησε στην επιλογή του εξοπλισμού (παγκάκια, φυτά κλπ) που τοποθετούνται αυτές τις μέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

4. Η Δημοτική Αρχή πορεύτηκε στις διακηρύξεις των έργων με τον παλιό καλό τρόπο: περιοριστικές προδιαγραφές, ασφυκτικό πλαίσιο κατάθεσης προσφορών και παράδοσης του εξοπλισμού. Όλα αυτά εκτός κανονικού πλαισίου δημοσίων συμβάσεων, στο όνομα των έκτακτων μέτρων λόγω COVID-19.

Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο αυτές τις μέρες είναι η απόληξη ενός σχεδιασμού που έγινε για την πόλη και τους ανθρώπους της, δίχως την πόλη και τους ανθρώπους της.

Η υπαρκτή ανάγκη αλλαγών στο κέντρο για άλλη μια φορά υποβαθμίζεται σε μια λογική έργων βιτρίνας υψηλού κόστους, περιορισμένης αποτελεσματικότητας και αμφίβολης αισθητικής.

Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας ότι η Δημοτική Αρχή ονειρεύεται μια πόλη μόνο για τουρίστες. Κάναμε λάθος. Η εικόνα που βλέπουμε σήμερα προσβάλλει τους κατοίκους, διώχνει τους εργαζόμενους, απωθεί τους επισκέπτες.

Η Ανοιχτή Πόλη καταψήφισε και καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα ζωντανό κέντρο, με σεβασμό στην καθημερινότητα και την ζωή των ανθρώπων της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Ο Κώστας Μπακογιάννης, η ζαρντινιέρα και ο «άπιστος» ανάδοχος!

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2714757232137948?__xts__%5B0%5D=68.ARC2C5mpfk_v5K3W7KGsaDsgu3ezyXsmi7npsicWwAchLg6Yp6RH7nAaMgS7aCX9VxCIo1Gpkrhz2uDci7nl0VoC2V6VATU9_WpVIJ1e726hlqa7oLQhYQsc3Ghop9vbx6TN3mMeAWuxoC8sykalMpFOSDkuzhLLCHkEoj6FGhRdKItDYAFSfPJ3CCWnVpE7t54ycF9X8LMmDN1E2SHuBLY46bkkxx-M2y10Vftg31-NS8ExW3KDBCoMZpv_LyBgtZ9dFhHmp7LOcUBmzJF8nslhUQvd0AUBLS6V_YxtdCetB62tjuS_ZVIxww7jxxiQmQc4HGSwG30xw_fPkd24WDjp&__tn__=-R

Παγκάκια, ζαρντινιέρες και άλλες ιστορίες κακοποίησης του κέντρου της πόλης

1. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (11…

Gepostet von Νάσος Ηλιόπουλος am Montag, 29. Juni 2020

Διαβάστε επίσης: Έλενα Ακρίτα: Μπράβο κύριε Μπακογιάννη αποδείξατε ότι μπορείτε να κάνετε το κακό χειρότερο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter