Νάσος Ηλιόπουλος: Καμία ανοχή στις μαφίες!

Νάσος Ηλιόπουλος: Καμία ανοχή στις μαφίες!

Η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη. Η χθεσινή επίθεση στα Εξάρχεια καθιστά επιτακτική την αναγκαιότητα της αποφασιστικής σύγκρουσης με τις μαφιόζικες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Μία σύγκρουση που κατά τη γνώμη μου πρέπει να εκκινεί από την πηγή του προβλήματος -εννοώ τα σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα που εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών- και απολήγει στις τοπικές μαφίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης.

Εγκληματικές ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές υποβαθμίζουν μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, οδηγούν στη φυγή των κατοίκων και ανοίγουν το πεδίο σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες του real-estate.

Σήμερα, ο Δήμος Αθηναίων έχει ευθύνη για την εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών όπως και για τα Εξάρχεια. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρεμβαίνει ουσιαστικά βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και να συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να εξαλείφει την ανασφάλεια και τον φόβο που μπορεί να αισθάνονται οι κάτοικοι. Μια πόλη με φοβισμένους ανθρώπους δεν μπορεί να είναι μια δημοκρατική πόλη. Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter