Νάσος Ηλιόπουλος: Ο προπηλακισμός του επιθεωρητή Εργασίας στη Χίο δείχνει πως βλέπουν στη ΝΔ τα εργασιακά δικαιώματα

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο προπηλακισμός του επιθεωρητή Εργασίας στη Χίο δείχνει πως βλέπουν στη ΝΔ τα εργασιακά δικαιώματα

To περιστατικό με τον προπηλακισμό επιθεωρητή Εργασίας στη Χίο από πολιτευτή της ΝΔ, δείχνει τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα για τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του κόμματος του.

Αυτό επισημαίνει με ανάρτηση του στο Facebook o Νάσος Ηλιόπουλος που διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ.

Στην ανάρτηση του σημειώνει τα εξής:

Από ότι φαίνεται τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν μια δική τους αντίληψη για το τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα. Ο κ. Τρομπούκης, ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου στην Χίο, επιτέθηκε σε επιθεωρητή εργασίας για να αποφύγει πρόστιμο για αδήλωτη εργαζόμενη στο γραφείο του. Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζουν να σιωπούν, όπως ακριβώς σιώπησαν και στο αίτημα “να τελειώσει ο εκβιασμός των ελέγχων”. Η αντίληψη λοιπόν της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη. Ασυλία και άβατα εργοδοτικής ανομίας για τους ισχυρούς, λιτότητα για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει μέσα από την στήριξη της επιθεώρησης εργασίας και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ότι μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη για ποιοτικές θέσεις εργασίας. Δεν μας αξίζει το “μαύρο” της ανασφάλιστης, κακοπληρωμένης και χωρίς ωράριο εργασίας.

Υγ. Η μήνυση που κατέθεσε άμεσα ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Πάνος Κορφιάτης, καθώς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία και την νομική κάλυψη των επιθεωρητών και επιθεωρητριών δείχνει ότι η υπηρεσία είναι θωρακισμένη απέναντι σε τραμπούκικες πρακτικές παραβατών εργοδοτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter