Νασράλα: «Η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για πόλεμο με το Ισραήλ. Θα πολεμήσουμε χωρίς όρια»

Νασράλα: «Η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για πόλεμο με το Ισραήλ. Θα πολεμήσουμε χωρίς όρια»
AP Photo/Hassan Ammar

O ηγέτης της Λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε μακροσκελές διάγγελμά του, απέτισε φόρο τιμής στον δολοφονημένο υποδιοικητή της Χαμάς αλ-Αρούρι και τους συντρόφους του, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για μια ανοιχτή σύγκρουση με το Ισραήλ και προειδοποίησε την ισραηλινή ηγεσία ότι εάν θέλει πόλεμο θα πρέπει να ξέρει ότι «θα πολεμήσουμε χωρίς όρια».

Ο Νασράλα νωρίτερα στην ομιλία του είχε αναφερθεί σε «όλους εκείνους τους μάρτυρες, από τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο και το Ιράκ που έπεσαν στο δρόμο για την Ιερουσαλήμ», στάθηκε στην δολοφονία Αρούρι, αλλά και στην επίθεση στο Ιράν κοντά στον τάφο του Κάσεμ Σολεϊμανί και έκανε και διθυραμβικές αναφορές για τους Χούθι της Υεμένης.

Για την δολοφονία Αρούρι, ο ηγέτης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ τόνισε ότι πρόκειται για μια «επικίνδυνη κίνηση» η οποία δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Όσον αφορά τον Σολεϊμανί, ο Νασράλα ανέφερε πως υποστηρίζοντας «αντιστασιακά κινήματα» σε όλη την περιοχή, ο Σολεϊμανί πίεζε να τους βοηθήσει να επιτύχουν αυτοδυναμία και να λειτουργήσουν ακόμη και χωρίς βοήθεια από το Ιράν.

Πρόσθεσε πως ο πρώην ηγέτης της δύναμης Αλ Κούντς (al-Quds) των Φρουρών της Επανάστασης, ήταν μαζί με τις παλαιστινιακές ομάδες σε κάθε βήμα για να τις βοηθήσει να αναπτύξουν τη στρατιωτική τους ισχύ.

Παράλληλα ανέλυσε διεξοδικά το πώς ακριβώς τα διάφορα κομμάτια της «αντίστασης» στην Μέση Ανατολή είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και ότι τα κινήματα αυτά δεν έχουν κεντρική διοίκηση και δεν παίρνει το ένα εντολές από το άλλο.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, ήδη το Ισραήλ εξαιτίας της πολιτικής του στην Γάζα μετά την 7η Οκτωβρίου, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή έχει υποστεί στρατηγική ήττα. Τέλος έδωσε με το κοινό του ραντεβού για την Παρασκευή μετά την προσευχή, όπου θα κάνει επιπλέον ανακοινώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter