National Geographic: Ιστορικό εξώφυλλο με 9χρονη διεμφυλική

National Geographic: Ιστορικό εξώφυλλο με 9χρονη διεμφυλική

Μία συγκινητική στιγμή για τους αγώνες της LGBTQI κοινότητας: Στο τεύχος Ιανουαρίου θα φιγουράρει ένα τρανς άτομο ετών 9, η μικρή Avery Jackson από το Κάνσας.

Στο εξώφυλλο φιγουράρει η χαρακτηριστική φράση “Gender Revolution”,(δηλαδή “Έμφυλη Επανάσταση”), με την 9χρονη να γίνεται το πρώτο διεμφυλικό πρόσωπο που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του National Geographic.

Η Avery είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, ειδικά λόγω της ηλικίας της, να τονίσει κάτι που προσπαθεί για δεκαετίες να πετύχει η τρανς κοινότητα: Το να είναι κανείς τρανς δεν είναι επιλογή, είναι κάτι που απλώς είσαι.

Το καλύτερο πράγμα με το να είμαι κορίτσι είναι ότι δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι“, λέει η Avery Jackson. Η οικογένειά της υποστηρίζει από χρόνια τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων. Η μητέρα της, Debi, έχει μοιραστεί την ιστορία της κόρης της σε μια σειρά από βίντεο στο youtube και το Glaad.

Ο πατέρας της δήλωσε στους New York Times πως “Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό: Αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε αγάπη στους άλλους“, έγραψε ο Tim Jackson στους New York Times. “Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. Αγαπώ την κόρη μου για αυτό που είναι χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Άλλωστε αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter