National League: Ουγγαρία, Φινλανδία, Εσθονία, οι αντίπαλοι της εθνικής μας στη νέα διοργάνωση

National League: Ουγγαρία, Φινλανδία, Εσθονία, οι αντίπαλοι  της εθνικής μας στη νέα διοργάνωση

Μια δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση της στους τελικούς του Euro 2020, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να προκριθεί μέσω των προκριματικών της διοργάνωσης, θα έχει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και οποιαδήποτε εθνική ευρωπαϊκών χωρών, μέσω της νέας διοργάνωσης που δημιούργησε η UEFA, της Nations League.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια διοργάνωση που θα αντικαταστήσει τα αδιάφορα φιλικά ματς εθνικών ομάδων και θα δώσει επιπλέον κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους του ευρωπαικού ποδοσφαίρου (εισιτήρια πρόκρισης, χρήματικά έπαθλα, άνοδο στο ranking κλπ).

Στη χθεσινή κλήρωση των ομίλων της νέας διοργάνωσης στην Ελβετία, η εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον β’ όμιλο της League C με αντιπάλους τις Φινλανδία, Εσθονία και Ουγγαρία και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου. Αν η Ελλάδα έρθει πρώτη στον όμιλο της, θα προκριθεί στα Playoffs της κατηγορίας της (League C) τον Μάρτιο του 2020 και θα είναι πλέον πολύ κοντά να πάει το εισιτήριο στα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μετά, θα αρχίσουν και οι προκριματικοί του Euro 2020. Αν βγει 1η ή 2η στον όμιλό της, τότε προκρίνεται στα τελικά του Euro. Αν δεν βγει 1η ή 2η, τότε παίζει στα playoffs και διεκδικεί από εκεί την πρόκρισή. Ουσιατικά οι ομάδες (μαζί και η εθνική μας) θα έχουν τρεις ευκαιρίες να πάνε στο Euro 2020…

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων:

1η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 9-11 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 14-16 Οκτωβρίου

5η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 18-20 Νοεμβρίου

Κλήρωση για το Final-4: Δεκέμβριος

Τελικοί: 5-9 Ιουνίου 2019

Το σήμα διεξαγωγής της National League

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες στη διοργάνωση. Στην πρώτη είναι οι ισχυροι της Ευρπωής (Ισπανια, Γαλλία, Αγγλια κλπ) χωρισμένοι σε 4 ομίλους των τριών ομάδων. Η Ελλάδα είναι στην Γ’ κατηγορία, όπυο υπάρχουν 4 όμιλοι. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων της League A, όπως και όλων των κατηγοριών θα παίξουν σε Final-4, με δύο ημιτελικούς, μικρό τελικό και μεγάλο τελικό. Η UEFA θα αποφασίσει τον Δεκέμβριο του 2018 σε ποια από τις 4 χώρες θα διεξαχθεί αυτά τα Final-4 τον Ιούνιο του 2019, όπου μάλιστα θα υπάρχουν και σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Οι χώρες που θα τερματίσουν στην κορυφή κάθε ομίλου στις League B, C και D, κερδίζουν άνοδο, ενώ αυτές που θα τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις στις League Α, B και C θα υποβιβαστούν! Θα αλλάζει δηλαδή με αυτόν το τρόπο η “σύσταση” του επόμενου UEFA Nations League (όχι μέσω της κατάταξης της UEFA).

Ολοι οι όμιλοι της διοργάνωσης

League A:

A1: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία

A2: Βέλγιο, Ελβετία, Ισλανδία

A3: Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία

A4: Ισπανία, Αγγλία, Κροατία

League B:

B1: Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία

B2: Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία

B3: Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία

B4: Ουαλία, Ιρλανδία, Δανία

League C:

C1: Σκωτία, Αλβανία, Ισραήλ

C2: Ουγγαρία, Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία

C3: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος

C4: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

League D:

D1: Γεωργία, Λετονία, Καζακστάν, Ανδόρα

D2: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο

D3: Αζερμπαϊτζάν, Νησιά Φερόε, Μάλτα, Κόσοβο

D4: ΠΓΔΜ, Αρμενία, Λίχτενσταϊν, Γιβραλτάρ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter