Nations League: Ανοδος της Ελλάδας στην 2η κατηγορία της Ευρωπης, 2-0 το Κόσοβο

Nations League: Ανοδος της Ελλάδας στην 2η κατηγορία της Ευρωπης, 2-0 το Κόσοβο

Η Ελλάδα στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου νίκησε 2-0 το Κόσοβο και με τέσσερις σερί νίκες σε ισάριθμα ματς στον 2ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας, πήρε
την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο στην 2η κατηγορία του Nations League αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία για το Euro 2024 (εφόσον δεν πάρει το εισιτήριο από τα προκριματικά).

Η Ελλάδα κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Επαιξε γρήγορο και ωραίο ποδόσφαιρο κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ με τους Παυλίδη, Μπακασέτα, Σιώπη, Μαυροπάνο.

Στο β’ μέρος η εθνική ήλεγξε το ματς με το Κόσοβο να θέλει να ανέβει αφού η ισοπαλία δεν το ευνοούσε. Το ματς είχε πολλές διακοπές και η εθνική δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τελικά το γκολ ήρθε στο 71′ όταν ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα και ο Γιακουμάκης με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στο γκολ σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια στην εξέδρα με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για 5 λέπτα.

Το Κόσοβο απείλησε πρώτη φορά στο ματς στο 84′ με τον Ρασίτσα αλλά μέχρι εκει. Παρά την πίεση η εθνική στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και το 2-0 με τον Μάνταλο και δίκαια αποθεώθηκε.

Ο Αυστριακός διαιτητής Γιούλιαν Βάινμπεργκερ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κριεζίου, Μάνταλο,

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (85′ Γιαννολυλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Παυλίδης (59′ Γιακουμάκης), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος).

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι (77′ Ζεμέλι), Μουσλία (59′ Ιντρίζι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46′ Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα (90′ Σαΐτι).

*Στο άλλο ματς του ομίλου: Β. Ιρλανδία – Κύπρος 2-2 (71′ ΜακΝάιρ, 94′ Εβανς – 32′, 51′ Κακκούλης)

*Η βαθμολογία σε 4 αγώνες: Ελλάδα 12, Κοσοβο 6, Β.Ιρλανδία 2, Κύπρος 2.

*Απομένουν οι αγώνες:

24/9: Κύπρος – Ελλάδα, Β. Ιρλανδία – Κόσοβο
27/9: Ελλάδα – Β. Ιρλανδία, Κόσοβο- Κύπρος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter