Nations League: Η Εθνική νίκησε 3-1 την Β. Ιρλανδία κι έχει δύο ευκαιρίες πρόκρισης στο Euro 2024

Nations League: Η Εθνική νίκησε 3-1 την Β. Ιρλανδία κι έχει δύο ευκαιρίες πρόκρισης στο Euro 2024

Με την 5η νίκη της σε έξι αγώνες στην τελευταία αγωνιστική του Nations League, η εθνική μας ομάδα επικράτησε 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας και σφράγισε τυπικά την πρωτιά και την άνοδο στη Β’ Κατηγορία της διοργάνωσης. Μια πρωτιά που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του επόμενου Euro μέσω των πλέι οφ της διοργάνωσης (Μάρτιος 2024).

Στο 14′ μετά από σέντρα του Μπάλντοκ, ο Ιρλανδός γκολκίπερ μπερδεύτηκε με τον Φλάναγκαν, έχασε την μπάλα και ο Πέλκας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ιρλανδοί ισοφάρισαν με κοντινό πλασέ του Λέιβερι που βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας (1-1). Στη συνέχεια η εθνική ανέλαβε την πρωτοβουλία αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει τις γραμμές των φιλοξενούμενων και η υπεροχή της αποδείχθηκε ανούσια. Οι ιρλανδοί πάντως δημιούργησαν στο ίδιο διάστημα πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα.

Στο β’ μέρος η εθνική ανέβασε στροφές και στο 55’ πήρε πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάνταλος έκλεψε και τροφοδότησε τον Μπακασέτα, αυτός έδωσε στον αμαρκάριστο Μασούρα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1. Η εθνική δημιούργησε φάσεις και για τρίτο γκολ στο ματς και το πέτυχε στο 80’ με βολίδα του Μάνταλου εκτός περιοχής (3-1). Στο 90’ ο Τσιμίκας έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία και για τέταρτο γκολ.

Ο Σλοβάκος διαιτητής Φίλιπ Γκλόβα «κιτρίνισε» τους Μάνταλο, ΜακΚαν.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (92′ Γούτας), Μπακασέτας (75’ Μπουχαλάκης), Πέλκας (67’ Φούντας), Μασούρας (75’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68’ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (77’ Φέργκιουσον), ΜακΝερ, ΜακΚαν, Ντέιβις, Τόμπσον (9’ Σάβιλ), Μαγκένις (77’ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (68’ Γουάιτ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter