Nations League: Πρεμιέρα με το δεξί θέλει η Εθνική με την Βόρεια Ιρλανδία

Nations League: Πρεμιέρα με το δεξί θέλει η Εθνική με την Βόρεια Ιρλανδία

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει σήμερα στις 21:45 εκτός έδρας την Βόρεια Ιρλανδία και θέλει μία καλή εμφάνιση για να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις στο Nations League. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας του Γκουστάβο Πογέτ σε επίσημη διοργάνωση από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής, είχαν προηγηθεί δύο φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο τον περασμένο Μάρτιο.

Είναι η τρίτη διοργάνωση του UEFA Nations League και η Εθνική Ελλάδας θέλει να προβιβαστεί στην League B. Δεν το κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση το 2018, αλλά ούτε και το 2020. Σε 12 παιχνίδια στη διοργάνωση η Εθνική έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η πρωτιά στον όμιλο δίνει την ευκαιρία στην “γαλανόλευκη” για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euro) μέσω Play Off, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο από τα προκριματικά.

Το Γουίντσορ Παρκ του Μπέλφαστ θα φιλοξενήσει τον αγώνα η οποία αποτελεί και την φυσική έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας. Διαιτητής θα είναι 38χρονος Βέλγος Έρικ Λάμπρεχτς. Στο άλλο ματς του ομίλου η Κύπρος θα υποδεχθεί το Κόσοβο στις 19:00.

Μία πιθανή 11άδα της Εθνικής είναι: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Κώτσιρας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης ή Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Δουβίκας και Γιακουμάκης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τη σημασία του παιχνιδιού, όσο και για τη διοργάνωση, ενώ τόνισε πως υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και καλειται να τους ενωσει.

Οι δηλώσεις του Πογέτ:

-Τι θέλει να δει από την ομάδα του: «Ένταση, ενέργεια και επιθυμία. Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε έμπειρους και νεαρούς παίκτες που είχαν μεγάλη σεζόν, είναι ένα ωραίο μείγμα. Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά νομίζω είμαστε έτοιμοι, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προπονήθηκαν δύο φορές. Όλοι έχουν παίξει το ίδιο».

-Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Aνάλογα με τη θέση σου παίζεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Τις περισσότερες φορές παίζαμε πέρσι με τριάδα στην άμυνα, τώρα παίζουμε με τετράδα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες».

-Για την ανάλυσή του: «Προσπαθούσα να μαζέψω πληροφορίες. Θυμάμαι να έχω μιλήσει με τον Ρομπέρτο Μαρτίνες και τον Ράιαν Γκιγκς. Ανέλυα πολύ ποδόσφαιρο. Σε ατομικό επίπεδο έχουμε παίκτες με επιτυχία σε αρκετές χώρες. Έχουμε αυτοπεποίθηση, κίνητρο και ατομικά είμαστε πολύ καλοί.

Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, αναλύω πολύ, έχω λίστα και μπορώ να διαλέξω. Έχουμε παίκτες με επιτυχίες. Υπάρχει ποιότητα ατομικά, θα πρέπει εγώ να το φέρω μαζί».

-Για τις συναντήσεις του με τους παίκτες: «Είναι σημαντικό. Ξεκινάω να τους γνωρίζω και προσωπικά, προσπαθώ να περνάω χρόνο μαζί τους να τους γνωρίζω λίγο περισσότερο».

-Για το επόμενο παιχνίδι: «Κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Εάν μου πεις ότι θα χάσουμε από την Βόρεια Ιρλανδία και θα κερδίσουμε τα άλλα πέντε θα πάω σπίτι μου. Αλλά δεν το ξέρουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε».

-Για το Nations League: «Μου πήρε κάποια ώρα να καταλάβω το Nations League απ’ έξω, τώρα που είμαι μέσα το καταλαβαίνω. Στα προκριματικά υπάρχουν ομάδες που είναι πάνω μας στο ranking, τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσεις ομάδες που πρέπει να τις κερδίσεις. Μας βάζει πίεση, αλλά μας κάνει καλό. Είναι πολλά τα παιχνίδια, θέλουμε να δούμε τα κορυφαία παιχνίδια, τους κορυφαίους κάθε βράδυ. Δεν σταματάς ποτέ. Είμαστε εδώ μας αρέσει».

-Για τα χαρακτηριστικά της ομάδας του: «Κάποιες φορές προσπαθούμε να συστήσουμε κάποια χαρακτηριστικά, αλλά άλλες φορές θα πρέπει να προσαρμόζεσαι στην ιστορία της Ελλάδας και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών. Είχα κάποια εμπειρία από τη θητεία μου στην ΑΕΚ, οπότε ξέρω από μέσα και βλέπω πολλά ποδόσφαιρο και προπονήσεις. Πρέπει να κερδίσω χρόνο και να ενώσω την ομάδα».

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Nations League

Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα 02/06

Κόσοβο – Ελλάδα 05/06

Ελλάδα – Κύπρος 09/06

Ελλάδα – Κόσοβο 12/06

Κύπρος – Ελλάδα 24/09

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 27/09

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter