Nations League: Πρεμιέρα της Εθνικής με Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα

Nations League: Πρεμιέρα της Εθνικής με Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα

H Εθνική μας είναι αήττητη στα πέντε ματς που έχει δώσει κόντρα στην Σλοβενία

«Όταν μετά από δέκα μήνες βλέπεις ξανά τους παίκτες σου, είσαι περίεργος για την ενέργεια που θα έχουν, πως θα δουν τα παιχνίδια που έρχονται, δεν ήταν τόσο σύνηθες όσο θα έπρεπε γιατί έγιναν διαφορετικές προετοιμασίες σε κάθε ομάδα αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την εθνική μας ομάδα αλλά και τη Σλοβενία. Για εμάς ήταν καλό που είδαμε τη χαρά με την οποία επανήλθαν οι παίκτες και προπονήθηκαν, είχαν ενέργεια. Αυτό ήταν ένα θετικό σημάδι…».

Με αυτά τα λόγια ο Ολλανδός τεχνικός της εθνικής μας ομάδας, Τζον Φαν’τ Σιπ, έδωσε το στίγμα της επιστροφής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην αγωνιστική δράση, με το καλημέρα στη νέα αγωνιστική σεζόν με τα παιχνίδια των ομίλων του Nations League.

Στην έναρξη της διοργάνωσης σήμερα (3/9, 21.45, Open και Cosmotesport 1HD) η Ελλάδα στην πρεμιέρα του γ’ ομίλου της λίγκας C (μαζί με Σλοβενία, Κόσοβο και Μολδαβία) αντιμετωπίζει στη Λιουμπλιάνα την Σλοβενία και ο Ολλανδός Ομοσπονδιακός προπονητής Φαν’τ Σιπ έχει παλιούς και νέους διεθνείς στη διάθεση του κι ελπίζει στον ενθουσιασμό τους για ένα θετικό αποτέλεσμα. «Για εμάς το σημαντικότερο είναι να παίξουμε παιχνίδια να μεγαλώσουμε, να δούμε παίκτες σε υψηλό επίπεδο εθνικών ομάδων. Υπάρχει ο στόχος στο τέλος, αν όχι να πάρουμε μια θέση στα πλέι οφ, αλλά να ανέβουμε στη Β’ κατηγορία. Δεν είναι μόνο μια θέση στα πλέι οφ αλλά να μεγαλώσουμε σαν ομάδα και να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας» δήλωσε ο Ολλανδός.

H Εθνική μας είναι αήττητη στα πέντε ματς που έχει δώσει κόντρα στην Σλοβενία με απολογισμό 2 νίκες, τρεις ισοπαλίες. Οι δύο νίκες ήταν με 3-0 και οι δύο στη Σλοβενία. Τελευταίο ματς ήταν το φιλικό (26/5/2012) στην Ελλάδα (1-1).

Στην αποστολή της εθνικής για το σημερινό ματς στη Σλοβενία αλλά και το κυριακάτικο (6/9) στο Κόσοβο, μετέχουν:

Τερματοφύλακες: Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός)

Αμυντικοί: Κώστας Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ), Στράτος Σβάρνας (ΑΕΚ), Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασσουόλο)

Μέσοι: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ), Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ)

Επιθετικοί: Τάσος Μπακασέτας (Αλάνιαπορ), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ)

Οι Σλοβένοι

  1. Από την άλλη πλευρά στο πάγκο των γηπεδούχων επέστρεψε μετά από επτά χρόνια ο επιτυχημένος κόουτς της ομάδας, Ματίας Κεκ, που στοχεύει στην ανανέωση αλλά και στην επιστροφή της ομάδας σε πιο ψηλό επίπεδο. «Επιτέλους μπορούμε να συζητήσουμε για ποδόσφαιρο. Εχουμε πολλές ερωτήσεις, απαντήσεις όμως όχι. Ελπίζω να τις βρούμε σύντομα. Εχουμε επιθυμία, κίνητρο και διάθεση. Γνωρίζουμε την ποιότητα και τη δυναμική της Ελλάδας, αλλά αυτό που εμείς θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα, ανεξαρτήτως του ποιοι αποτελούν μέλη της, είναι η επιθυμία για νίκη», τόνισε ο Κεκ για το σημερινό παιχνίδι του Nations League.

Από την ανανεωμένη Σλοβενία (την Κυριακή υποδέχεται τη Μολδαβία) θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους βασικοί των περασμένων χρόνων, οι Ιλιτσιτς (χαφ, Αταλάντα), Γιόκιτς (μπακ, Ούφα), Βέρμπιτς (εξτρέμ, Ντ. Κιέβου), Κρχιν (χαφ, Ναντ), Μάταβζ (φορ, Αλ Γουάχντα), Στρούνα (μπακ, Χιούστον Ντάιναμο), Μπέριτς (φορ, Σικάγο Φάιρ).

H αποστολή της Σλοβενίας: Ρερματοφύλακες: Γιαν Ομπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Βιντ Μπέλετς (ΑΠΟΕΛ), Ματιάζ Ρόζμαν (Τσέλιε)

Αμυντικοί: Μίχα Μέβλιγια (Σότσι), Πέταρ Στογιάνοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Νέιτς Σκούμπιτς (Κόνιασπορ), Γιούρε Μπάκοβετς (Εμπολι), Μίχα Μπλάζιτς (Φερεντσβάρος), Λούκα Κράιντς (Φροζινόνε), Ερικ Γιάντσα (Γκόρνικ Ζάμπρζε), Νεμάνια Μίτροβιτς (Μάριμπορ)

Μέσοι: Γιάσμιν Κούρτιτς (Πάρμα), Μίχα Ζάιτς (Φενερμπαχτσέ), Γιάκα Μπιγιόλ (ΤΣΚΑ Μόσχας), Αμεντέι Βετρίχ (Ρίζεσπορ), Χάρις Βούκσιτς (Σαραγόσα), Ράικο Ρεπ (Χάρτμπεργκ), Σάσα Ζίβετς (Ζάγκλεμπιε), Νίνο Κούτερ (Μούρα), Ντέγιαν Πέτροβιτς (Ραπίντ Βιέννης)

Επιθετικοί: Αντραζ Σπόραρ (Σπόρτινγκ), Ντάμιαν Μπόραρ (Ζάγκλεμπιε), Μίτγια Λότριτς (Τσέλιε), Μπλαζ Κράμερ (Ζυρίχη)

Η διοργάνωση

Η συνέχεια για τη ελληνική ομάδα στη διοργάνωση έχει ως εξής:

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου: Κόσοβο – Ελλάδα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Μολδαβία

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Κόσοβο

Κυριακή 15 Νοεμβρίου: Μολδαβία – Ελλάδα

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου: Ελλάδα – Σλοβενία

Tι ισχύει στο Nations League

Στο 2ο UEFA Nations oι χώρες είναι χωρισμένες σε 4 κατηγορίες δυναμικότητας. Οι τρεις πρώτες έχουν από 4 ομίλους. Η τελευταία έχει 2 ομίλους. Ο πρώτος σε καθέναν από τους 4 ομίλους του Β’, του Γ’ και του Δ’ γκρουπ θα προβιβαστεί στην αμέσως ανώτερη κατηγορία για το επόμενο UEFA Nations League. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μίας ή περισσότερων ομάδων στον όμιλο του UEFA Nations League: 1. Μεταξύ τους ματς (α. βαθμοί, β. διαφορά τερμάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση), 2. Διαφορά τερμάτων, 3. Καλύτερη επίθεση, 4. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 5. Περισσότερες νίκες, 6. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter