ΝΑΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για μηχανισμό αποκλίμακωσης των εντάσεων στην Ανατ. Μεσόγειο

ΝΑΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για μηχανισμό αποκλίμακωσης των εντάσεων στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών ολοκληρώθηκαν, με το ΝΑΤΟ να γνωστοποιεί ότι η ελληνική και η τουρκική πλευρά έκαναν ακόμη ένα βήμα όσον αφορά την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω της συμφωνίας εγκαθίδρυσης μηχανισμού επικοινωνίας.

Οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων των δύο χωρών οδήγησαν στη δημιουργία του εν λόγω μηχανισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ.

Όπως ενημερώνει η Συμμαχία, ο μηχανισμός σχεδιάστηκε με στόχο «τη μείωση κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο» και υποχρεώνει την ελληνική αλλά και την τουρκική πλευρά στο να βρίσκονται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να διευκολυνθεί η μεταξύ τους επικοινωνία και να αποφευχθεί κάποιο συμβάν «από θαλάσσης ή αέρος».

«Καλωσορίζω τη δημιουργία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επετεύχθη δια μέσω της εποικοδομητικής προσέγγισης της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο χώρες που είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Ο μηχανισμός θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί και χώρος για τις διπλωματικές προσπάθειες ώστε να διευθετηθεί και η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε σπεύσει να προαναγγείλει την έναρξη των τεχνικών συνομιλιών των δύο χωρών με την κυβέρνηση να τη διαψεύδει αρχικώς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter