NAVTEX: Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, το ΥΠΕΞ σε διακοπές

NAVTEX: Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, το ΥΠΕΞ σε διακοπές

Τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ο Νίκος Δένδιας εγκρίνει άδειες διπλωματών.

Ποιος δουλεύει, ποιον; Είναι δυνατόν οι Ένοπλες Δυνάμεις να μπαίνουν σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, σε χρόνο μηδέν μετά την τουρκική NAVTEX και την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα να βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εδώ και μια εβδομάδα σε διακοπές, και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ να μην τον έχει στείλει πίσω;

Είναι δυνατόν να έχουν ανακληθεί οι άδειες σε σημαντική μερίδα στρατιωτικών και στρατιωτών και την ίδια στιγμή ο Έλληνας ΥΠΕΞ να μην έχει ανακαλέσει την άδεια του πρέσβη μας στην Άγκυρα;

‘Η “πάμε πόλεμο”, ή κάνουμε διακοπές. Και τα δυο ταυτόχρονα δεν μπορεί να ισχύουν!

Δεν εξηγείται αλλιώς, λοιπόν. ‘Η η κυβέρνηση δουλεύει την κοινή γνώμη και την αποπροσανατολίζει, δημιουργώντας την εντύπωση ενός επικείμενου πολέμου, προκειμένου κάποιοι να “βαπτιστούν” ως “νέος Αντρέας” του “βυθίσατε το Χόρα”, ή, πράγματι, η κατάσταση είναι σοβαρή και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα πρόθυρα ακόμα και μιας στρατιωτικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr , ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, κ. Μ. Διάμεσης, είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια ήδη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ, όπως φαίνεται από σχετική ανάρτηση στον κρατικό ιστότοπο, “Διαύγεια”, είχε λάβει την έγκριση για τα σχετικά οδοιπορικά ήδη από τις 26 – 6 – 2020.

Κατά πληροφορίες, βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που καλείται να ξεκαθαρίσει, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ως γνωστόν, εδώ και ένα δεκαήμερο, έχουν προηγηθεί σημαντικά γεγονότα, τα οποία αφορούν άμεσα τα ελληνοτουρκικά, όπως:

  • η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί,
  • η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα, οπότε ο υπουργός Εξωτερικών, κ.Ν. Δένδιας, ζητούσε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας,
  • οι “μυστικές” συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, όπου η Αθήνα ακολουθούσε τη γραμμή της “συνεννόησης” την ίδια στιγμή που δημοσίως κράδαινε την απειλή των κυρώσεων (!),
  • και εσχάτως η τουρκική Navtex.

Μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση που μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί, η κυβέρνηση κινητοποίησε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνοντας, μέσω των ΜΜΕ, να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι ο “εχθρός είναι προ των πυλών” και οσονούπω μπορεί να “πάμε πόλεμο”.

Η ελληνική διπλωματία σε διακοπές

Παρά ταύτα, οι άδειες των Ελλήνων πρέσβεων σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως φαίνεται από τις σχετικές αναρτήσεις στο “Διαύγεια“, συνεχίζουν να “τρέχουν” κανονικά. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση όξυνσης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά, οι πρεσβείες μας στις κρίσιμες πρωτεύουσες του κόσμου, θα σήκωναν το μεγάλος βάρος της διπλωματικής “ζύμωσης” προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.

Κι’ όμως, την ίδια στιγμή κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν σταματούν να διαλαλούν σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά τους να … αποκρούσουν την τουρκική επιθετικότητα. Πώς;

Προβαίνοντας, λέει, σε “σκληρό” διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα. Τώρα, πως είναι δυνατόν να κάνουν “αυστηρό” διάβημα στην Άγκυρα, στέλνοντας το Νο2 της πρεσβείας, και ενώ το Νο1, ο πρέσβης, είναι απών, είναι απορίας άξιον.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας αφήνει εμφανώς την υπόνοια της υποβάθμισης του ελληνικού διαβήματος προς την Άγκυρα. Εάν τελικώς, βέβαια, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας άνοιξε αυθημερόν την πόρτα του στο Νο2 της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, προκειμένου να υποβάλλει το ελληνικό διάβημα.

Είναι προφανές ότι μεγαλύτερη αυστηρότητα θα επεδείκνυε η Αθήνα έναντι της Τουρκίας, εάν καλείτο αυθημερόν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο ίδιος ο Τούρκος πρέσβης για σκληρές συστάσεις. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, δεν έγινε.

Επίσης, προέβη η Αθήνα, λέει, σε διάβημα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ελπίζουμε να βρήκαν τα γραφεία των δυο Οργανισμών ανοικτά, διότι χτες ήταν η εθνική γιορτή της απελευθέρωσης του Βελγίου, και τα πάντα στις Βρυξέλλες είχαν βάλει λουκέτο. Εκτός κι’ αν τοιχοκόλλησαν το διάβημα στην πόρτα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διαδηλωτές (!).

Εν κατακλείδι. Καλά τα παχιά λόγια, αλλά ακόμα καλύτερες οι πράξεις, και πολύ περισσότερο η ειλικρινής και πλήρης πληροφόρηση του ελληνικού λαού για τα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο.

Ελπίζουμε ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού δεν θα χρησιμοποιηθεί εντέχνως, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για όπως – όπως έναρξη του “διαλόγου” με την Τουρκία. Πόσο μάλλον, όταν αυτός έχει κιόλας ξεκινήσει, όπως φάνηκε από τη “μυστική” συνάντηση του Βερολίνου.

Διότι, εν τέλει, και “διάλογος”, με γερμανική και αμερικανική διαμεσολάβηση, που δεν θέλουν πολλές σκοτούρες με τους “περίεργους” Ελληνες και τις υποθέσεις τους με την Τουρκία, και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, με ταυτόχρονη κινητοποίηση των ελληνικών ΕΔ, δεν γίνεται.

‘Η το ένα ή το άλλο, θα πρέπει να επιλέξει η κυβέρνηση. Διαφορετικά, κινδυνεύει να γίνει συνώνυμο της διγλωσσίας.

Και, ως γνωστόν, οι υπέρμαχοι της “καζάν – καζάν” (win – win) συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία βρίσκονται σε υψηλότατα κυβερνητικά πόστα, μεγάλης επιρροής.

Πηγή: armyvoice.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter