Νάξος: Σοβαρή καταγγελία κατοίκου – Ιδιώτης έβαλε εκσκαφικό στη θάλασσα και έβγαζε βράχια (Video)

Νάξος: Σοβαρή καταγγελία κατοίκου – Ιδιώτης έβαλε εκσκαφικό στη θάλασσα και έβγαζε βράχια (Video)
Πηγή φωτογραφίας: Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches

Μεγαλώνει το κίνημα για ελεύθερες παραλίες, το οποίο ξεκίνησε από την Πάρο και έχει ήδη φτάσει και άλλα ελληνικά νησιά, με τις μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών να αποφέρουν καρπούς καθώς στην παραλία Μικρή Σάντα Μαρία απομακρύνθηκε ήδη μεγάλο μέρος από ξαπλώστρες.

Ωστόσο, συνεχώς πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για παρόμοια φαινόμενα σε παραλίες ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα, πολίτης της Νάξου κατήγγειλε ότι ιδιώτες έχουν φτάσει στο σημείο να αφαιρούν ακόμη και βράχια από τις παραλίες. Συγκεκριμένα, η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ,  υπογράμμισε ότι η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια και τις πλάκες από την παραλία της Πλάκας» είπε χαρακτηριστικά για την περίπτωση της Νάξου.

«Η παραλία λέγεται Πλάκα για αυτό τον λόγο. Οι πλάκες προστατεύουν την παραλία και την αμμουδιά, για να μην φύγει από το κύμα και τον αέρα. Σ’ αυτό το σημείο, όπου οι ζημιές δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, η θάλασσα έχει μπει μέσα. Η διάβρωση στις ακτές είναι συνεχής, ο ανθρώπινος παράγοντας επιταχύνει ραγδαία την διάβρωση, είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο. Μιλάμε για μια οικολογική καταστροφή αλλά και οικονομική καταστροφή του νησιού» εξήγησε.

Σύμφωνα με την Ελένη Ανδριανοπούλου στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%. Το δεύτερο, όπως σημείωσε, είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Η κ. Αδριανοπούλου τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι, αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Δείτε το βίντεο από το 1:54: 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter