Ναυάγιο στην Ιταλία: Στους 61 οι νεκροί μετανάστες – Από το Πακιστάν 20 θύματα (Video)

Ναυάγιο στην Ιταλία: Στους 61 οι νεκροί μετανάστες – Από το Πακιστάν 20 θύματα (Video)

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με βάρκα μεταναστών που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της νότιας Ιταλίας καθώς όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές 61 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε επίσης: Ιταλία: 40 νεκροί μετανάστες σε νέο ναυάγιο – Δεκάδες νεκροί

Η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών, δήλωσε στο Reuters ότι μία ακόμα σορός εντοπίστηκε στη θάλασσα. Νωρίς χθες, ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 81 άνθρωποι επέζησαν από το ναυάγιο την Κυριακή, ενώ 20 νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένου ενός σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές. Το ξύλινο σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, εκτιμάται ότι μετάφερε ανθρώπους επίσης από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Δείτε επίσης: Ιταλία: 12 παιδιά ανάμεσα στα θύματα του ναυαγίου

Τουλάχιστον 20 από το Πακιστάν

Μεταξύ των νεκρών είναι και τουλάχιστον 20 άτομα από το Πακιστάν όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Σεχμπάζ Σαρίφ.

«Οι αναφορές για τον πνιγμό πάνω από 20 Πακιστανών σε μια ναυτική τραγωδία στην Ιταλία προκαλούν βαθύ προβληματισμό και ανησυχία», ανέφερε ο Σαρίφ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έδωσε «οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατόν και να ενημερώσει το έθνος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter