Ναυάγιο στη Μεσόγειο: Και όμως σώθηκαν!

Ναυάγιο στη Μεσόγειο: Και όμως σώθηκαν!

Θεωρούνταν όλοι τους νεκροί ή τουλάχιστον αγνοούμενοι, μετά την κατάθεση του 16χρονου συνταξιδιώτη τους. Όμως σαν από θαύμα, οι περισσότεροι επέζησαν για να διηγηθούν την περιπέτειά τους στο επικίνδυνο ταξίδι προς την ελπίδα της Ευρώπης. 

Οι 146 μετανάστες που θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν, στα ανοιχτά της Λιβύης, έφτασαν την Πέμπτη, σώοι και ασφαλείς στη Σικελία, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Την Τετάρτη, ένας 16χρονος από την Γκάμπια που διασώθηκε μισολιπόθυμος από ένα πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης και μεταφέρθηκε στη Λαμπεντούζα, είχε πει στις αρχές ότι οι υπόλοιποι μετανάστες πνίγηκαν. Στην πραγματικότητα, οι 140 από αυτούς περισυνελέγησαν από ένα γερμανικό πλοίο, όταν το φουσκωτό τους άρχισε να βυθίζεται, αλλά ο νεαρός δεν το αντιλήφθηκε καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Οι μετανάστες που έφτασαν στη Σικελία, επιβεβαίωσαν ότι συνολικά στο πλοιάριο που είχε αποπλεύσει την Δευτέρα από τη Λιβύη, επέβαιναν 147 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, έχει βρεθεί ένα πτώμα, ενώ άλλοι πέντε μετανάστες αγνοούνται.

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter