Ναυάγιο στην Ιαπωνία – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί ναυτικοί

Ναυάγιο στην Ιαπωνία – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί ναυτικοί

Το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοικτά της Ιαπωνίας είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ ναυτικοί, ανάμεσά τους έξι κινέζοι υπήκοοι, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Το Jintian έστειλε σήμα κινδύνου αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ βρισκόταν σε θαλάσσιο χώρο 110 χιλιόμετρα δυτικά από τα απομακρυσμένα και ακατοίκητα νησιά Ντάντζο, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Πλοία και αεροσκάφη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού της Ιαπωνίας, σκάφη της ακτοφυλακής της Νότιας Κορέας, καθώς και εμπορικά πλοία συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που επέτρεψε να βρεθούν και να ανασυρθούν 13 από τα 22 μέλη του πληρώματος.

Όμως ο Λου Γκουιτζούν, γενικός πρόξενος της Κίνας στην ιαπωνική πόλη Φουκουόκα (νότια), δήλωσε σήμερα στο κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN ότι από αυτούς τους 13 ναυτικούς, έχει «επιβεβαιωθεί» πως οι οκτώ είναι νεκροί, «ανάμεσά τους έξι Κινέζοι».

«Η ζωή των υπολοίπων πέντε —συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Κινέζων— δεν διατρέχει κίνδυνο», πρόσθεσε.

«Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας» στα θύματα και στους οικείους τους, πρόσθεσε.

Οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τον απολογισμό που έδωσε ο κινέζος διπλωμάτης, αναφέροντας νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτό που μπορούν να επιβεβαιώσουν είναι πως εννέα άνθρωποι αγνοούνται ακόμη και ότι από τους 13 που ανασύρθηκαν δύο είναι νεκροί.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές γιατί ναυάγησε το φορτηγό με εκτόπισμα 6.651 τόνων, που είναι καταχωρισμένο στον νηογνώμονα του Χονγκ Κονγκ και μετέφερε ξυλεία. Στην περιοχή έπνεαν σφοδροί άνεμοι όταν το Jintian εξέπεμψε το σήμα κινδύνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter