Ναυάγιο στην Πύλο: Μετά το BBC και ο Guardian διαψεύδει τις ελληνικές αρχές

Ναυάγιο στην Πύλο: Μετά το BBC και ο Guardian διαψεύδει τις ελληνικές αρχές

Το εκτενές και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του BBC, που αναφέρει ότι το μοιραίο αλιευτικό που βυθίστηκε ανοικτά της Πύλου παρασυρόντας εκατοντάδες πρόσφυγες στον θάνατο δεν είχε μετακινηθεί για αρκετές ώρες πριν ανατραπεί, στηρίζει με παρόμοια μέθοδο παρακολούθησης ανάλυση του βρετανικού Guardian.

Στοιχεία από τη ναυτική υπηρεσία πληροφοριών MariTrace που αναλύθηκαν από τον Guardian, υποδηλώνουν ότι δύο πλοία στέκονταν δίπλα ή έκαναν κύκλους γύρω από το ακίνητο σκάφος για μια περίοδο αρκετών ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας η ακτοφυλακή ανέφερε ότι το σκάφος ταξίδευε προς την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται, ότι το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη έχει στοιχήσει τη ζωή σε τουλάχιστον 80 άτομα. Οι αρχές ανέφεραν ότι 104 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται. Μια αρχική αστυνομική έρευνα στο Πακιστάν, από όπου κατάγονταν μερικοί από τους επιβαίνοντες, ανέφερε ότι επέβαιναν 750 έως 800 άτομα.

Η υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκτιμά ότι μέχρι και 500 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, καθιστώντας το δυνητικά το δεύτερο πιο θανατηφόρο ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών μετά από εκείνο του Απριλίου του 2015, στη διαδρομή Λιβύης – Ιταλίας όπου σκοτώθηκαν έως και 1.100 άνθρωποι.
Διαβάστε επίσης:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter