Ναυάγιο στην Πύλο: Τι θέλει να κρύψει ο Ντογιάκος;

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι θέλει να κρύψει ο Ντογιάκος;

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την υπόθεση του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, και ενώ είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες προσφύγων ότι το σκάφος του Λιμενικού είχε δέσει το αλιευτικό στην προσπάθειά του να το ρυμουλκήσει εκτός της ζώνης ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλες τις εμπλεκόμενες εισαγγελικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες που διενεργούν αυτή τη στιγμή τις έρευνες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητεί να τηρηθεί η απόλυτη μυστικότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, με την εντολή για άμεση συμμόρφωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκύκλιος εστάλη αργά βράδυ της Πέμπτης, τόσο στους επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών που μετέχουν στις έρευνες, όσο και στους υπευθύνους του Λιμενικού Σώματος που λαμβάνουν καταθέσεις από τους διασωθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιο Οικονόμου να εποπτεύει των ερευνών και των ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται.

Στην ουσία ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ακολουθεί την ίδια κατάπτυστη πρακτική με αυτή του σκανδάλου των υποκλοπών. Όταν ο ίδιος, υπό το πρόσχημα της «εθνικής ασφάλειας» ανέλαβε προσωπικά να εντοπίσει το «βαθύ λαρύγγι» του ελληνικού Watergate, υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, αντί να ερευνήσει ποιοι ενορχήστρωσαν τις υποκλοπές που υπονομεύουν την ίδια τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας.

Η προσωπική έρευνα Ντογιάκου είχε ξεκινήσει μετά τη δημοσιοποίηση της παρακολούθησης του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη τον Αύγουστο του και δεν αφορούσε αυτή καθαυτή την ουσία του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, αλλά το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία στους παρακολουθούμενους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter