Ναυάγιο Ζακύνθου: Οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου αγοραπωλησίας ενισχύονται και από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ναυάγιο Ζακύνθου: Οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου αγοραπωλησίας ενισχύονται και από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ενώ καθυστερεί τεχνηέντως η δίκη τους για τρία και πλέον κακουργήματα

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Επιτροπής Αγώνα για τη διάσωση των ορεινών χωριών της ΒΔ Ζακύνθου, οι οποίοι με μια αγοραπωλησία-απάτη είδαν μέσα σε μια νύχτα τις οικογενειακές τους περιουσίες να εγγράφονται στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία της λιβανέζικης μεσιτικής εταιρείας PIMANA, που φερόταν να ενεργεί για λογαριασμό του εμίρη του Κατάρ, η αποκάλυψη ότι το ελληνικό Δημόσιο παρείχε χρηματοδότηση ύψους 536.000 ευρώ σε αδερφή εταιρεία της PΙΜΑΝΑ,  προσπορίζοντας οικονομικό όφελος στα  πρόσωπα που με βάση το εισαγγελικό βούλευμα Πλημμελειοδικών έχουν παραπεμφθεί και βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες για απάτη και απιστία στην υπόθεση κλοπής της γης πέριξ του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Ποια είναι η PIMANSO

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο και την ενίσχυση με 536.000 ευρώ, υπό τη μορφή φοροαπαλλαγής, της εταιρείας  PIMANSO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., για την κατασκευή πεντάστερου boutique hotel 19 δωματίων στου Ψυρρή.

Η PIMANSO είναι μία από τις δέκα μονοπρόσωπες εταιρείες που έχει ιδρύσει και φέρεται να έχει υπό την ιδιοκτησία του ο ιδρυτής της PIΜΑΝΑ Christian Comair, έχοντας τοποθετήσει σε όλες ως πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο την Joumana Bechara («P.M.C REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «OFF WHITE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ», «CAPRICE ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «PIMAKRI (ΠΙΜΑΚΡΙ) ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «PIMACO (ΠΙΜΑΚΟ) ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «PIMARA (ΠΙΜΑΡΑ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «PIMA-MAR (ΠΙΜΑ –ΜΑΡ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «PIMANSO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», «PIMA – GATE (ΠΙΜΑ – ΓΚΕΗΤ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» κ.α.). Επομένως, η εταιρεία που θα λάβει στήριξη από το ελληνικό Δημόσιο έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη και κυρίως την ίδια διευθύνουσα σύμβουλο με την Pimana η οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενη για τρία κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και ψευδής βεβαίωση και ζημία σε βάρος του Δημοσίου.  

«Η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτεί και ενισχύει με 536.000 ευρώ τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου αγοραπωλησίας της Ζακύνθου. Κατηγορούμενοι για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και νομικών προσωπικών δημοσίου δικαίου, χρηματοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο για ‘επενδύσεις’. Άλαλοι οι κάτοικοι των ορεινών της Ζακύνθου παρακολουθούν τις εξελίξεις και το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε στις πλάτες τους», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της ΒΔ Ζακύνθου σε ανακοίνωσή της.

Ποιος μπλοκάρει την έκδοση της πρότασης του εισαγγελέα διαφθοράς

Και το πολύ κρίσιμο ερώτημα που θέτουν οι κάτοικοι των Ορεινών βεβαίως είναι: με δεδομένο ότι έστω και μετά από 6 χρόνια δικαστικής διερεύνησης, υπάρχει το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών 1679/2020, που:

Πρώτον, αποφάνθηκε  ότι η τεράστια έκταση των 14.500 στρεμμάτων στη ΒΔ Ζάκυνθο κοντά στην παραλία Ναυάγιο η οποία πωλήθηκε το 2014 στoν εμίρη του Κατάρ, με ενδιάμεσο τη λιβανέζικη εταιρεία Pimana, δεν ανήκε στον κ. Γ. Χάρο, που εμφανίστηκε ως πωλητής στο επίμαχο συμβόλαιο και ότι η αγοραπωλησία ήταν απάτη

Δεύτερον, παρέπεμψε τα επτά άτομα που συμμετείχαν στην αγοραπωλησία (μεταξύ των οποίων και τη Joumana Bechara, διευθύνοντα σύμβουλο της PIMANA και της ενισχυόμενης από τον Αναπτυξιακό Νόμο PIMANSO, σε δίκη με τρία κακουργήματα και σε συμπληρωματική ανάκριση, προκειμένου να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί πρόσθετα κακουργήματα και αν έχει πωληθεί και η γειτονική νησίδα Άγιος Ιωάννης που βρίσκεται δυτικά της παραλίας του Ναυαγίου – η οποία έχει ολοκληρωθεί εδώ κι ενάμισι χρόνο.

Ως πού φτάνει η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στους μεσίτες της PIMANA;

Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η εκδίκαση της υπόθεσης, ποιοι δεν αφήνουν  τελικά τον εισαγγελέα διαφθοράς να εκδώσει την πρότασή του και ως πού φτάνει η στήριξη της τοπικής ΝΔ Ζακύνθου και της κυβέρνησης της ΝΔ, στη λιβανέζικη μεσιτική εταιρεία στο όνομα της επένδυσης;

«Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών που αθώωνε τον Χάρο και τους συνεργάτες του βγήκε σε 15 μέρες. Δηλαδή μια νεαρή εισαγγελέας διάβασε 10.000 σελίδες κι έβγαλε απόφαση σε 15 μέρες. Το υλικό της συμπληρωματικής ανάκρισης είναι μόνον 150 σελίδες κι έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα εδώ και ένα χρόνο. Δεν σας φαίνεται περίεργο που μια εισαγγελέας διαβάζει σε 15 μέρες 10.000 σελίδες κι άλλος εισαγγελέας δεν μπορεί να διαβάσει μέσα σε ένα χρόνο 150 σελίδες;» δήλωνε πριν δυο μήνες στο Documento ο Γεώργιος Τσουκαλάς- Κοτσίρης, από τους επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα των ορεινών της ΒΔ Ζακύνθου, όταν το Υπουργείο Τουρισμού προωθούσε νομοσχέδιο με το οποίο έδινε στην περιοχή του Ναυαγίου καθεστώς ειδικής τουριστικής περιοχής το οποίο υλοποιούσε το σχέδιο της Pimana, υπό το μανδύα του δημοσίου συμφέροντος,  ανοίγοντας το δρόμο για απαλλοτριώσεις, σε βάρος των νόμιμα κατεχόμενων ιδιοκτησιών των κατοίκων και τουριστική εκμετάλλευση.

Τώρα ο Γιώργος Τσουκαλάς-Μανιάτης και ο Γιώργος Τσουκαλάς-Κοτσίρης από την  Επιτροπής Αγώνα, προσθέτουν:   «Από την μεταβίβαση της συμπληρωματικής ανάκρισης στον εισαγγελέα έχουν πλέον περάσει 16 μήνες κι η υπόθεση παραμένει δικαστικά θαμμένη,  ενώ αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι μεταξύ Κατάρ, Λιβάνου, Κύπρου, Αθήνας και να «επιχειρούν», και να  χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο, τη στιγμή που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση και ζημία του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι δυνατόν οκτώ ολόκληρα χρόνια να περιμένει ένα ολόκληρο νησί και 200 οικογένειες χωρικών τη δικαίωση και την τιμωρία των ενόχων, και η ελληνική Πολιτεία να τους χρηματοδοτεί ή να εφευρίσκει Ανώνυμες εταιρείες και Επιτροπές Απαλλοτρίωσης, για τη δήθεν προστασία της κλεμμένης γης;».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter