Ναύαρχος Καραδήμας για παρακολούθηση αξιωματικών ΠΝ: «Να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού το κύρος άξιων συναδέλφων»

Ναύαρχος Καραδήμας για παρακολούθηση αξιωματικών ΠΝ: «Να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού το κύρος άξιων συναδέλφων»

Σε σχολιασμό για τις αποκαλύψεις του Documento σχετικά με τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, τους ναυάρχους Αλέξανδρο Διακόπουλο και Αριστείδη Αλεξόπουλο, οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και το Predator, προχώρησε ο εν αποστρατεία ναύαρχος, Χρήστος Καραδήμας.

Διαβάστε επίσης: Ο υπουργός Χατζηδάκης στη λίστα της ΕΥΠ και του Predator

Ο Χρήστος Καραδήμας αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής στην ανάρτησή του: «Θα αναφερθώ όμως στους δύο Αξιωματικούς του ΠΝ, τους Ναυάρχους Αλέξανδρο Διακόπουλο και Άρη Αλεξόπουλο, με τους οποίους είχα την χαρά και την τιμή να συνυπηρετήσω όσο ήμουν εν ενεργεία.

Με τον Αλέξανδρο, που είχε μία εξαιρετική πορεία σε πλοία επιφανείας, Ε/Π και επιτελεία, συνεργαστήκαμε στην επίλυση δύσκολων και πολύπλοκων προβλημάτων, μία συνεργασία που πέρα από την βοήθεια που μου προσέφερε, μου επιβεβαίωσε την επαγγελματικότητα και το ήθος του.

Τον δε Άρη που τον γνωρίζω από πρωτοετή Σημαιοφόρο, τον παρακολουθούσα συνεχώς από κοντά στην επιτυχημένη και αξιολογότατη πορεία του σε πλοία επιφανείας, Υ/Β, ναυστάθμους και επιτελεία.

Πέραν του γεγονότος ότι και οι δύο εν λόγω Αξιωματικοί (με Α κεφαλαίο), ο ένας μάχιμος και ο άλλος μηχανικός, είναι εμποτισμένοι με ανυπολόγιστη αγάπη και αφοσίωση στο Ναυτικό μας και τις παραδόσεις του».

Παράλληλα, ο ίδιος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προέβη στο εν λόγω σχόλιο: «Ξεχνώντας σκοπίμως τις ταλαιπωρίες που τους υπέβαλα σαν ανώτερος, όλα αυτά τα γράφω τελείως αυθόρμητα και για ένα και μόνο λόγο. Για να ενημερώσω τους αρχαιότερους από εμένα αγαπητούς και σεβαστούς συναδέλφους που λόγω μεγάλης διαφοράς τάξεων δεν είχαν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν.

Πιστεύω ότι σε σκοτεινές και πονηρές εποχές θα πρέπει να διαφυλάσσουμε σαν κόρη οφθαλμού και με πάθος το κύρος άξιων συναδέλφων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter