Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο νέος επενδυτής δεν πληρώνει τα δώρα στους εργαζόμενους

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο νέος επενδυτής δεν πληρώνει τα δώρα στους εργαζόμενους

Μπορεί ο νέος επενδυτής στα ναυπηγεία Ελευσίνας να ανέλαβε… δράση μετά βαίων και κλάδων από την κυβέρνηση και τον Αδωνη Γεωργιάδη που υποσχόταν “αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους” , αλλά όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο νέος ιδιοκτήτης ούτε το Δώρο Πασχα δεν τους έχει καταβάλει!  Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στη συμφωνία εξαγοράς υπήρχε όρος για την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την διατήρηση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων έφτασαν στις αρμόδιες αρχές και αποκάλυψαν ότι «στα ναυπηγεία δεν πνέει ούριος άνεμος», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει ότι ενώ «η μισθοδοσία στα ναυπηγεία Ελευσίνας επιδοτείται στην ουσία από το Πολεμικό Ναυτικό, η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει Δώρο Πάσχα» και μάλιστα «βαφτίζει καταβληθέντα για μισθούς χρήματα έναντι δεδουλευμένων ως Δώρο Χριστουγέννων».

Ήδη μετά από καταγγελία εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, η Επιθεώρηση Εργασίας εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικού προστίμου ενώ παράλληλα απέστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά της επιχείρησης, έτσι ώστε να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις.

Η ΓΣΕΕ, απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στα ναυπηγεία Ελευσίνας και των τεχνικών κλιμακίων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Η Συνομοσπονδία, στηρίζει και υποστηρίζει κάθε οργάνωση μέλος της, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter