ΝΒΑ: Αγριεμένος και …γονατιστός ο Γιάννης (Video)

ΝΒΑ: Αγριεμένος και …γονατιστός ο Γιάννης (Video)

Αγριεμένος σαν θηρίο που μόλις βγήκε από το κλουβί -και με μήνυμα υπέρ της ισότητας στη φανέλα- εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο πρώτο παιχνίδι του μετά την επανεκκίνηση του ΝΒΑ.

Ο Έλληνας MVP πέτυχε 36 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε 32 λεπτά, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς σε νίκη επί των Μπόστον Σέλτικς στο ντέρμπι της Ανατολής (119-112).

Το μήνυμα που επέλεξε ο Γιάννης για τη φανέλα του είναι: «Equality», δηλαδή «ισότητα». Με όμοια φανέλα εμφανίστηκε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν είχε συμμετοχή στον αγώνα.

Τα δύο αδέλφια, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές, προπονητές και διαιτητές, γονάτισαν την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου και φόρεσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Black Lives Matter», σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους διαδηλωτές που απαιτούν κοινωνική αλλαγή και δικαιοσύνη.

Εξαιρέσεις υπήρξαν ελάχιστες, όπως του μαύρου σέντερ του Ορλάντο Τζόναθαν Άιζακ, ο οποίος εξήγησε ότι μοναδικός φάρος στη ζωή του είναι ο Ιησούς Χριστός και βάζει σε δεύτερη μοίρα τα εγκόσμια.

Όρθιος έμεινε και ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς Γκρεγκ Πόποβιτς («για προσωπικούς λόγους»), ο οποίος όμως είναι διαπρύσιος αρνητής του Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτής του κινήματος.

Όλοι οι αγώνες του ΝΒΑ γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και σε συνθήκες καραντίνας, στα γήπεδα της Disneyworld στο Ορλάντο της Φλόριντα. Η ανάδειξη του πρωταθλητή υπολογίζεται ότι θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Oι Μπακς των αδελφών Αντετοκούνμπο έχουν το καλύτερο ρεκόρ, με 56 νίκες και 12 ήττες, έναντι 50-14 των κορυφαίων της Δύσης, Λος Άντζελες Λέικερς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter