ΝΒΑ: Eκτός ο Γιάννης, εκτός και οι Μπακς

ΝΒΑ: Eκτός ο Γιάννης, εκτός και οι Μπακς

Δεν μπόρεσαν να πετύχουν δεύτερο θαύμα χωρίς τον λαβωμένο Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μιλγουόκι Μπακς. Η νίκη των Μαϊάμι Χιτ (103-94) έστειλε τους ίδιους στα τελικά της Ανατολής με σκορ 4-1 και τα «ελάφια» πίσω στο Ουισκόνσιν με άδεια χέρια.

Οι Μπακς ξεκίνησαν πολύ ζωηρά και προηγήθηκαν με διαφορά 13 πόντων στα τέλη της α’ περιόδου (28-15), αλλά δεν είχαν την ποιότητα και την ενέργεια για να μειώσουν σε 3-2. Ο αγώνας παίχτηκε πόντο πόντο μέχρι τα μισά της γ’ περιόδου, όταν το Μαϊάμι πέτυχε σερί 11-0 και ξέφυγε με 68-56. Οι Μπακς μείωσαν σε 91-87 στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά δεν έφτασαν ποτέ σε απόσταση ενός σουτ.

Τα δωδεκάλεπτα του αγώνα: 19-28, 52-46 (ημίχρονο), 73-65, 103-94. O Kρις Μίντλετον πέτυχε 23 πόντους με 8/25 σουτ, ενώ ο Ντόντε Ντι Βιντσέντζο 17 και ο Μπρουκ Λόπεζ 15 για τους Μπακς. Ο Μπάτλερ σκόραρε 17 και ο Σλοβένος Ντράγκιτς 17 για τους νικητές.

Η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του προηγούμενου αγώνα, αποκλείστηκε επίσημα περίπου 1 ώρα πριν το τζάμπολ, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, μαζί με τον προπονητή, τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή των Μπακς.

Ποτέ στην ιστορία των πλέι-οφ του ΝΒΑ δεν κατόρθωσε κάποια ομάδα να ανατρέψει το 0-3 με τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Το Μαϊάμι θα αντιμετωπίσει στους τελικούς της Ανατολής τους Μπόστον Σέλτικς, εκτός αν οι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς κατορθώσουν να κερδίσουν τους δύο αγώνες που υπολείπονται και ανατρέψουν το 3-2.

Τον τίτλο της Δύσης διεκδικούν ακόμη στη «φούσκα» του Ορλάντο οι δύο ομάδες του Λος Άντζελες (Λέικερς, Κλίπερς) μαζί με τους Χιούστον Ρόκετς και τους Ντένβερ Νάγκετς.

Πριν τον αγώνα των Μπακς, ανακοινώθηκε η καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν, στην οποία φυσικά περίοπτη θέση ο Αμυντικός της Χρονιάς Γιάννης Αντετοκούνμπο δίπλα στους Μάρκους Σμαρτ, Μπεν Σίμονς, Άντονι Ντέιβις, Ρούντι Γκομπέρ.

Ο 25χρονος Αντετοκούνμπο αναμένεται να ανακηρυχθεί ξανά MVP του ΝΒΑ μέσα στις επόμενες ημέρες, παρά την αποτυχία της ομάδας του. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος που ακολουθεί είναι η τελευταία του τωρινού συμβολαίου του Γιάννη στο Μιλγουόκι, οπότε τα μεταγραφικά σενάρια αναμένεται να φουντώσουν τους επόμενους μήνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter