NBA: Η Ιντιάνα «χτύπησε» ξανά και πάει τελικούς Ανατολής (Video)

NBA: Η Ιντιάνα «χτύπησε» ξανά και πάει τελικούς Ανατολής (Video)
May 13, 2025, in Cleveland. (AP Photo/Sue Ogrocki)

Οι Ιντιάνα Πέισερς έκαναν ξανά αυτό που φαινόταν απίθανο και απέδειξαν πως δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά μια σοβαρή ομάδα με συνέπεια και χαρακτήρα. Παρ’όλο που βρέθηκαν να χάνουν με 19 πόντους, ανέτρεψαν τα δεδομένα και έφυγαν με το διπλό πρόκρισης από το Κλίβελαντ (114-105), παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας με συνολικό σκορ 4-1. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική παρουσία τους στους τελικούς Ανατολής.

Με ηγέτη τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον που ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, οι Πέισερς όχι μόνο νίκησαν, αλλά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα. Ο Χαλιμπέρτον, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί από το κοινό του Κλίβελαντ «υπερτιμημένος», απάντησε στο παρκέ. Σε μια χαρακτηριστική κίνηση προς το τέλος, μετά από τρίποντο του Τέρνερ, χαιρέτησε ειρωνικά τους φιλάθλους των Καβαλίερς, σαν να τους λέει «αντίο και καλό καλοκαίρι».

Ο γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς, Ταϊρίς Χάλιμπερτον, αριστερά, πανηγυρίζει μαζί με τον φόργουορντ Πασκάλ Σιάκαμ μετά το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου στον 5ο αγώνα των ημιτελικών των πλέι οφ του NBA στην Ανατολική Περιφέρεια εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Τρίτη 13 Μαΐου 2025, στο Κλίβελαντ. (AP Photo/Sue Ogrocki)

 

Ο Πασκάλ Σιάκαμ πρόσθεσε 21 πόντους, ενώ ο Νέμπχαρντ είχε 18 και ο Νέσμιθ «υπέγραψε» double-double με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από την πλευρά του Κλίβελαντ, που μπήκε στα playoffs ως Νο.1 της Ανατολής, ο Ντόνοβαν Μίτσελ πάλεψε με 35 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μόμπλεϊ είχε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ωστόσο, οι υπόλοιποι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η πρόωρη αποχώρηση από τα playoffs μόνο απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει στο στρατόπεδο των Καβς.

 

Οι Πέισερς πλέον περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Νικς – Σέλτικς (3-1) για να μάθουν τον αντίπαλό τους στους τελικούς Ανατολής. Στη Δύση, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ προηγούνται με 3-2 των Ντένβερ Νάγκετς, ενώ οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχουν ευρύ προβάδισμα (3-1) επί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που έπαιξαν στα τελευταία παιχνίδια χωρίς τον τραυματισμένο Στεφ Κάρι.

Διαβάστε επίσης:

«Μουντιάλ στις πλάτες των νεκρών εργατών» – Σοβαρές καταγγελίες για τη διοργάνωση στη Σαουδική Αραβία

Παραμένει στην ΑΕΚ ο Βίντα

Σοκ στους Σέλτικς: Εκτός ο Τέιτουμ με ρήξη αχιλλείου

Ο Μέσι μετατρέπει το αγαπημένο του γκολ σε έργο τέχνης για φιλανθρωπικό σκοπό

Λουίς Ενρίκε: Από τον παράδεισο στην κόλαση

Ετικέτες

Documento Newsletter