ΝΒΑ: Μπλόκο στις μετακινήσεις των παικτών

ΝΒΑ: Μπλόκο στις μετακινήσεις των παικτών

«Μη ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Βόρειας Αμερικής», παροτρύνει το ΝΒΑ τους παίκτες των 30 ομάδων. Οι 29 από αυτές εδρεύουν σε πόλεις των ΗΠΑ και μία στο Τορόντο του Καναδά.

Τη σχετική οδηγία αποκάλυψε μέσω Twitter o πάντοτε έγκυρος δημοσιογράφος του ESPN Άντριαν Βοζναρόφσκι, ο οποίος προσθέτει το εξής: «Το ΝΒΑ ενημέρωσε τις ομάδες, ότι επιτρέπεται στους παίκτες να ταξιδέψουν έξω από την “αγορά” του, αλλά θα προτιμούσε να παραμείνουν αυτοί στις πόλεις όπου αγωνίζονται».

Από αύριο, οι προπονητικές εγκαταστάσεις των ομάδων θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας. Μάλιστα οι παίκτες απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά γυμναστήρια, γήπεδα κολεγία ή δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Μόνο όσοι -λίγοι- έχουν φτιάξει γήπεδα μπάσκετ στο σπίτι τους θα έχουν την πολύτέλεια να γυμναστούν όσο διαρκεί η κρίση.

Σύμφωνα με αναλυτές του ΝΒΑ, η μείωση του εισοδήματος των ομάδων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα νέα συμβόλαια των αθλητών βάσει της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης. Μάλιστα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η χασούρα υπολογίστηκε στα 80 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος πενταετίας, αφού λόγω της συμβατικής μείωσης στο λεγόμενο “supermax” συμβόλαιο που θα του προσφέρουν οι Μιλγουόκι Μπακς.

Το μήνυμα που διαβίβασε ο πρώην Αρχίατρος των ΗΠΑ Βιβέκ Μούρτι προς την Ένωση Ιδιοκτητών ήταν, σύμφωνα με τις πηγές του δημοσιογράφου, «δυσοίωνο, αλλά όχι αποθαρρυντικό για την πιθανότητα επανέναρξης του ΝΒΑ τον Ιούλιο».

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι υπάρχει κρούσμα και στους Ντένβερ Νάγκετς, χωρίς να διευκρινιστεί αν πρόκειται για μπασκετμπολίστα ή άλλο μέλος της ομάδας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφάνισε συμπτώματα την περασμένη Δευτέρα και τέθηκε σε καραντίνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter