NΒΑ: Ντοπέ ο Κόλινς των Ατλάντα Χοκς

NΒΑ: Ντοπέ ο Κόλινς των Ατλάντα Χοκς

Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ, το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα, ξέσπασε στο ΝΒΑ. Ο νεαρός σέντερ των Ατλάντα Χοκς Τζον Κόλινς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 25 αγώνων επειδή στον οργανισμό του ανιχνεύτηκε αυξητική ορμόνη.

«Ζητώ συγγνώμη από τους παίκτες μου, τον οργανισμό των Χοκς, τους φιλάθλους και συνολικά την κοινότητα για αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο ένοχος. «Καταλαβαίνω τις επιπτώσεις των πράξεών μου στη φετινή προσπάθεια και είμαι απίστευτα απογοητευμένος και θυμωμένος με τον εαυτό μου. Πάντοτε προσέχω απίστευτα με ό,τι βάζω στο σώμα μου, αλλά πήρα ένα συμπλήρωμά που χωρίς να το γνωρίζω περιείχε απαγορευμένη ουσία».

Το ΝΒΑ δεν ακολουθεί τον κώδικα της WADA και οι ποινές που επιβάλλονται σε παραβάσεις ντόπινγκ είναι καταγεγραμμένες στη Συλλογική Σύμβαση των παικτών, η οποία μάλιστα προτίθεται να εφεσιβάλει την τιμωρία του Κόλινς. Εάν η ίδια περίπτωση αφορούσε αθλητή άλλου σπορ, η τιμωρία μπορεί να έφτανε ή και να ξεπερνούσε τον διετή αποκλεισμό.

Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε παρόμοιο κρούσμα με τον ΝτεΆντρε Έιτον των Φίνιξ Σανς, στον οργανισμό του οποίου ανιχνεύτηκε απαγορευμένο διουρητικό. Τόσο ο 22χρονος Κόλινς όσο και ο 21χρονος Έιτον θεωρούνται από τα ανερχόμενα αστέρια του ΝΒΑ, με προοπτική να γίνουν All-Star στο κοντινό μέλλον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter