ΝΒΑ: Οι δικοί μας star εκτινάσσουν τη δημοφιλία του στην Ευρώπη! Ιδού οι αποδείξεις!

ΝΒΑ: Οι δικοί μας star εκτινάσσουν τη δημοφιλία του στην Ευρώπη! Ιδού οι αποδείξεις!

Η εξάπλωση του ΝΒΑ παγκοσμίως αποδεικνύεται καθημερινά. Ακόμα και στη διαρκώς αυξανόμενη διάθεση των League Pass προκειμένου οι φίλαθλοι του μπάσκετ να παρακολουθούν τα παιχνίδια της αρεσκείας τους.

Η Ευρώπη και η επιρροή που ασκεί στην κορυφαία λίγκα συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό…

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική άμα γράψουμε πως οι “ξένοι” παίκτες έχουν αλλάξει τη μορφή του ΝΒΑ. Εκτός από τους παίκτες, πλέον συναντάμε και περισσότερους προπονητές (Κοκόσκοφ, Κατσικάρης, Σκαριόλο, Μεσίνα) στο ΝΒΑ που σε ένα βαθμό έχει απορροφήσει αυτά τα στοιχεία του “ευρωπαϊκού” μπάσκετ, δημιουργώντας ένα συμπαγές νέο μπασκετικό κράμα που περιλαμβάνει τα πάντα.

Παίκτες όπως ο Αντετοκούνμπο, ο Ντόντσιτς, ο Γιόκιτς και άλλοι της νεότερης γενιάς έπαιξαν δραστικό ρόλο. Κι αυτό φαίνεται από τη θεαματική αύξηση των πωλήσεων στα League Pass.

Ιδού και μερικά άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία:

1) Υπάρχει αύξηση της τάξης του +15% στις διεθνείς, τις εκτός ΗΠΑ, πωλήσεις. Γεγονός που μαρτυράει πως το ΝΒΑ κατάφερε να παγκοσμιοποιήσει το προϊόν του και να ελκύει περισσότερους φανς από όλη την υφήλιο.

2) Το Ντένβερ και το Ντάλας έχουν τους περισσότερους τηλεθεατές, κάτι απολύτως λογικό αφού 11 “διεθνείς” παίκτες αγωνίζονται στα ρόστερ των δύο ομάδων με “κράχτες” τους Γιόκιτς και Ντόντσιτς.

3) Στη χώρα μας το ποσοστό της αύξησης φτάνει στο 37% σε μοναδικούς χρήστες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φυσικά να “πουλάει” περισσότερο από όλους, κάνοντας ακόμα πιο προσφιλές και ελκυστικό το ΝΒΑ στον Έλληνα φίλαθλο.

4) Η Σλοβενία και η Σερβία έχουν μία τεράστια αύξηση στη χρήση του League Pass και φυσικά τα αίτια αναζητούνται στο Νο. 2 της λίστας μας εδώ. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σερβία παρουσιάστηκε αύξηση που φτάνει το… 400% (395% για την ακρίβεια), ενώ στη Σλοβενία εντοπίστηκε θετικό πρόσημο στο +186% μόνο και μόνο χάρη στη ρούκι σεζόν του Ντόντσιτς.

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, αλλά για το ΝΒΑ φαίνεται πως μόνο προς το καλύτερο, προς τα πάνω οδηγούν. Το πρωτάθλημα είναι επαγγελματικό και όχι μόνο αθλητικό προϊόν και σχεδόν πάντα ο κομισάριος και το επιτελείο του βρίσκουν τρόπους να φέρουν κοντά τους ακόμα περισσότερους φιλάθλους και αγορές.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter