NBA: Πέθανε ο θρυλικός Μπιλ Ράσελ

NBA: Πέθανε ο θρυλικός Μπιλ Ράσελ

Στο πένθος βυθίστηκε το ΝΒΑ και το παγκόσμιο μπάσκετ καθώς έγινε γνωστο σήμερα (31/7) ότι έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μπιλ Ράσελ, σε ηλικία 88 ετών.
Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο τεράστιος παλαίμαχος σέντερ άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του.

Ο σπουδαίος Μπιλ Ράσελ, έγραψε ιστορία με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς (1956-69) με τους οποίους αγωνίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια κατακτώντας 11 πρωταθλήματα. Επίσης, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με τα περισσότερα δαχτυλίδια. Κατέκτησε επίσης και δύο πρωταθλήματα ως προπονητής της αγαπημένης του ομάδας, ενώ είχε 15.1 πόντους, 22.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ μέσους όρους στην τεράστια καριέρα του στο NBA.

“Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού, απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του” αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στους λογαριασμούς του στα social media.

Ο Ράσελ ήταν 12 φορές φορές All-Star, τρεις φορές μέλος της κορυφαίας και οκτώ φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας, ενώ υπήρξε ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας με σημαντική προσφορά στα κοινά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter